L’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya (ADETCA), juntament amb l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya, Teatre Públics i, per primera vegada, Ciatre, i amb motiu del Dia Mundial del Teatre 2019 (DMT2019) que se celebrarà el proper dimecres 27 de març, han presentat el nou projecte artístic anomenat “La Rambla de les Arts”. Inspirat en el passeig de la fama de Hollywood, aquesta nova iniciativa s’instal·larà a la Rambla de Santa Mònica de Barcelona amb l’objectiu de reconèixer els artistes de les arts en viu (teatre, música, dansa i circ) que han destacat i deixat empremta a Catalunya a partir de la democràcia.

Durant la presentació del nou projecte, que ha tingut lloc aquesta tarda al Centre d’Arts Santa Mònica, també s’han detallat els actes commemoratius i activitats del Dia Mundial del Teatre, i s’ha fet la tradicional lectura de manifestos a càrrec de Guillem Albà -el manifest català- i Roser Batalla, que ha llegit el manifest internacional del director i dramaturg cubà Carlos Celdrán. En acabar, destacats noms de l’escena com el Premi d’Honor de la Crítica de Barcelona d’enguany, Ángel Pavlovsky, al costat de Joan Pera, Montserrat Carulla, Mario Gas, Joan Lluís Bozzo, Pepa Plana, Agnès Busquets, Cesc Gelabert, Elsa Lluch, Anna Bertran, Elisabet Manté, Ariadna Cabroil i Lloll Bertran, entre d’altres, han “destapat” en el lloc on s’instal·larà la futura “Rambla de les Arts” algunes de les estrelles amb els noms de companys de professió reconeguts, del teatre, la dansa, el circ i la música, en una visió àmplia de les arts escèniques.

Un projecte en homenatge a la trajectòria artística
Amb“La Rambla de les Arts”,ADETCA i tota la professió vol fer un reconeixement a la trajectòria dels artistes catalans més emblemàtics dels darrers anys i que majoritàriament ja no estan amb nosaltres. Alguns dels noms destacats que podrien formar part d’aquest projecte, i amb els quals els promotors pensen, són actors i actrius com Anna Lizaran, Carles Canut, Fabià Puigserver, Mari Santpere, Maria Matilde Almendros, Mario Cabré, Mercè Bruquetes, Monty, Paco Moran o Rosa Novell, cantants com Montserrat Caballé o Victòria dels Àngels, humoristes com Eugenio, Joan Capri o Pepe Rubianes i artistes polifacètics com Carles Santos, entre molts altres.

A més, està previst que cada 27 de març, amb motiu del Dia Mundial del Teatre, s’ampliïn, a partir d’una comissió de valoració, el nombre d’estrelles de la fama al paviment de la Rambla, conferint així al projecte caràcter anual. L’artista estatunidenc Philip Stanton serà l’encarregat de materialitzar la instal·lació (des del procés de creació de la marca, el disseny de la imatge i la construcció i instal·lació de les plaques commemoratives).

Activitats del Dia Mundial del Teatre
Diversos teatres de Barcelona participaran durant el pròxim dimecres 27 de març en les visites guiades als teatres que s’han organitzat per celebrar el Dia Mundial del Teatre. Entre els participants trobem La Puntual, la Biblioteca de Catalunya, la Sala Barts, el Teatre Nacional de Catalunya, el Teatre Lliure, La Villarroel, el Teatre Condal, el Teatre Poliorama, el Teatre Romea, el Teatre Tantarantana i el Teatre Victòria. Tots ells seran “Teatres oberts”.

A més, es faran lectures dramatitzades dels minirelats de la secció “Autoria” de la revista Entreacte dels autors Lluïsa Cunillé, Victoria Szpunberg i Josep Maria Miró, dirigits i interpretats per membres de l’Associació d'Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC) i d’Artistas Intérpretes Sociedad de Gestión (AISGE), a les 11 h, les 12 h i les 13 h i també a la tarda, a les 18 h, 19 h i 20 h, a l’Espai de presentacions de FNAC-El Triangle.

Gala dels XXI Premis de la Crítica d’Arts Escèniques
Els Premis de la Crítica d’Arts Escèniques, organitzats per Recomana, tindran lloc avui a les 20 h al Teatre Poliorama amb l’entrega dels 31 guardons en les diferents categories en el decurs d’una gala presentada pels periodistes Anna Pérez Pagès i Toni Puntí. En aquesta edició s’han incorporat dos premis nous: el de l’actriu i l’actor de musical.

En aquesta gala, Àngel Pavlovsky rebrà el Premi d’Honor a la Crítica de Barcelona i es donaran a conèixer els guanyadors de cada categoria. Dues produccions del Teatre Nacional de Catalunya, La importància de ser Frank i Els Jocs Florals de Canprosa, són les que han obtingut més nominacions, essent finalistes en sis categories. Les segueixen, amb cinc nominacions, una tercera producció del TNC, Temps salvatge, i Una gossa en un descampat, de la Sala Beckett i el Grec 2018; i amb quatre, Sopa de pollastre amb ordi, de La Perla 29, i La jaula de las locas, de Nostromo Live.

La gerent del Grup Focus, Isabel Vidal, és la nova presidenta de l'Associació d'Empreses de Teatre de Catalunya (ADETCA). Isabel Vidal substitueix Bet Orfila, gerent de La Perla 29, que ocupava el càrrec de presidenta des de juny del 2016.

La nova Junta proposada per Isabel Vidal ha quedat constituïda de la següent manera:

• Presidència: Isabel Vidal (Grup Focus)
• Vicepresidència de Teatres: Maria José Balañá (Grup Balañá)
• Vicepresidència de Sales de Proximitat: Marina Marcos (El Maldà)
• Vicepresidència de Productores: Toni Albaladejo (Anexa)
• Secretària: Marta Montalbán (Bitò)
• Tresoreria: Joan Negrié (Sala Trono)
• Vocals: David Selvas (La Brutal), Bet Orfila (La Perla 29), Òscar Balcells (Teatre de l'Aurora) i David Marín (Nau Ivanow)

Les seves principals línies d'actuació:

• Incrementar l’assistència de públic
• Dotar de major centralitat el teatre en els àmbits cultural, social, econòmic i polític
• Impulsar el desenvolupament del sector atenent a les noves generacions i sensibilitats dels agents teatrals

ISABEL VIDAL

És llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona (1997).
El 1996 inicia la seva carrera professional al Grup Focus, ocupant diferents càrrecs en l’organització fins al 2016 que és designada Gerent del Grup.
Aquest mateix any, ocupa el càrrec de secretària general a la Junta Directiva d'ADETCA. I, des de juliol del 2018, és membre del Consell Executiu de Barcelona Global.

Encapçalo la candidatura a la presidència d'ADETCA en unes circumstàncies excepcionals i és dins aquest marc que l'empresa que represento i jo mateixa decidim agafar aquest relleu. Amb respecte i amb il·lusió per treballar amb el sector. Haurem de buscar un tarannà propi i adequat al nostre perfil, en la gestió i en el dia a dia de l'Associació.

La nova junta que he proposat manté el gruix de l’equip de treball de la junta directiva anterior i s'amplia amb la incorporació de persones que representen altres realitats escèniques catalanes. Ha quedat constituïda de la següent manera:

Presidenta: Bet Orfila (La Perla 29)
Vicepresident - Productores: Toni Albaladejo (Anexa)
Vicepresidenta - Sales: Maria José Balañá (Grup Balañá)
Vicepresidenta - Territori: Marta Montalbán (Bitò Produccions)
Secretària: Isabel Vidal (Grup Focus)
Tresorer: Juli Macarulla (Sala Beckett)
Vocals: Òscar Balcells (Teatre de l'Aurora), David Marín (Nau Ivanow), Eduard Garre (Teatre Apolo), Joan Negrié (Sala Trono)

Les principals línies d'actuació i treball que ens hem marcat se centren en  incrementar el paper cohesionador d'ADETCA dins el sector, tant amb les associacions existents com amb les productores i organitzacions que van sorgint.  Mantenir i consolidar el grau de lideratge que té ADETCA davant les administracions i altres agents culturals. Millorar el marc legal, normatiu i d'ajudes de l'àmbit de les arts escèniques a Catalunya. I en seguir treballant específicament tots els temes, acords, normatives, plans, anàlisis i seguiments de qüestions concretes que a dia d'avui la junta directiva ja té en funcionament.

Bet Orfila

La detenció i posterior empresonament dels integrants de la companyia “Títeres desde abajo” com a  conseqüència de la representació de la seva obra “La bruja y don Cristóbal” dins dels actes del Carnaval de Madrid constitueix un autèntic disbarat en la gestió de la política cultural de l’Ajuntament de Madrid i ens obliga a reflexionar sobre l’actuació dels poders públics en matèria de cultura.
 
Amb  independència del judici o opinió que el contingut exacte de l’obra ens pugui merèixer, sobre el que no sembla haver interès en analitzar amb detall, creiem convenient manifestar que l’incident es podria haver evitat si els responsables de programació haguessin conegut el contingut de l’obra,  de clara crítica social y política, dirigit a un públic adult i no a un públic infantil. El fet d’haver-lo programat en horari familiar i en un espai destinat a la representació d’obres per a nens és un altre error més dels responsables de programació de l’Ajuntament de Madrid. 
 
Des de FAETEDA i ADETCA exigim que aquest desafortunat accident cultural sigui tractat amb equanimitat, analitzat amb justícia i que les acusacions que se’n derivin de la seva programació afectin directament als autèntics responsables de la mateixa, evitant que pugui derivar-se d’aquesta situació un innecessari i no desitjat debat  sobre la llibertat d’expressió i els límits de la creació escènica.
Així mateix, sol·licitem la llibertat immediata i sense càrrecs dels integrants de la companyia “Títeres desde abajo” .

04.04.2014

Benvolguts companys de premsa,

Us comuniquem que a l'Assemblea General de l’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya (ADETCA), celebrada el 3 d'abril a Barcelona ha estat elegit el Sr. Xavier Marcé i Carol com a president d'ADETCA. El mandat d'aquesta Junta Directiva serà per un període de tres anys, fins a l’abril de 2017.

La nova configuració de la Junta Directiva queda constituïda de la següent manera:

President: Sr. Xavier Marcé i Carol
Vicepresident Productores: Toni Albaladejo Navarro
Vicepresidenta Sales: Maria José Balañá Mombrú
Secretària: Bet Orfila Puche
Tresorer: Juli Macarulla Tarrés
Vocal: Òscar Balcells Solé
Vocal: David Marín Morodo
Vocal: Eduard Garre Gui

09.10.2013

La XVII edició dels Premis Max de les Arts Escèniques arriba carregada de novetats. Organitzats per la Fundación Autor de la SGAE des de 1998, els guardons més prestigiosos a nivell nacional del Teatre i la Dansa han evolucionat fins arribar a 2014, any que suposarà un punt d’inflexió a la seva trajectòria amb una profunda renovació de la seva estructura, quelcom fonamental per adequar-se al context actual.

El Comitè Organitzador, format pels autors Ana Diosdado, Ramón Barea, Mariano Marín, Miguel Murillo, Carme Portaceli, Ricard Reguant, Juan Carlos Rubio, Rosángeles Valls, Eva Yerbabuena i Antonio Onetti, president de la Fundación Autor, a més de tècnics de la pròpia Fundación Autor i de la SGAE, ha treballat per a oferir uns nous Premis Max que possibilitin un millor servei de promoció als espectacles creats pels nostres autors.

Aquesta delicada tasca s’ha portat a terme després d’escoltar les inquietuds i opinions de nombrosos professionals del sector, després de què el Comitè hagi analitzat durant aquest últim any el sistema tradicional. Així mateix, s’ha procedit a comparar els Max amb altres premis de semblants característiques a nivell internacional, per extreure d’ells els aspectes més positius i donar així un tomb als guardons de les Arts Escèniques per excel·lència del nostre país.

El reglament de l’edició de 2014, que entra en vigor, avui dimecres, 9 d’octubre, inclou els tres canvis que s’han adoptat i que afecten al sistema d’elecció, a les categories i als terminis d’inscripció i representació. Amb això es pretén aconseguir uns guardons més integradors, amb un major pes específic de les candidatures i una major igualtat per a tots els participants.

PREMIS MAX 2014. Descarregar Nota de premsa completa

PREMIS MAX 2014. Descarregar Reglament

18.09.2012

Com cada any Adetca i els Teatres públics de Catalunya activen una campanya de promoció que possibilita que per les festes de la Mercè els espectadors puguin gaudir de descomptes especials als teatres de la capital catalana. Les entrades amb descomptes es podran adquirir al TIQUET RAMBLES, a les taquilles del Palau de la Virreina (La Rambla, 99), que estaran obertes del dissabte 22 al dissabte 29 de setembre, de les 10 a les 20 h, ininterrompudament.  Els descomptes són per a les funcions del 24 al 30 de setembre. Aquests descomptes es poden adquirir exclusivament a les taquilles Tiquet Rambles del Palau de la Virreina.

Els teatres que participen en aquesta iniciativa són el Teatre AKADÈMIA, ALEXANDRA TEATRE, ALMERIA TEATRE, ANTIC TEATRE, AQUARELLA, ARTERIA PARAL•LEL, SALA ATRIUM (Barcelona), SALA BECKETT, BIBLIOTECA DE CATALUNYA, BORRÀS, LA SECA ESPAI BROSSA, Club CAPITOL, COLISEUM, CONDAL, Teatre GAUDÍ, GOYA CODORNÍU, GUASCH TEATRE, MERCAT DE LES FLORS, EL MOLINO, SALA MUNTANER, NAU IVANOW, POLIORAMA, Sala PORTA4, JOVE TEATRE REGINA, El REI DE LA MÀGIA, ROMEA, SAT, TANTARANTANA, TEATRENEU, TÍVOLI, VERSUS TEATRE, VICTÒRIA i LA VILLARROEL.

 

En los últimos días los medios de comunicación del país  se han hecho eco de la posibilidad de que el Gobierno de España pueda modificar al alza los tipos del IVA reducidos que afectan a determinados servicios y dentro de ellos los que actualmente rigen para el sector de las artes escénicas. Desde la Federación Estatal de Asociaciones de Empresas de Teatro y Danza de España (FAETEDA), que engloba al conjunto de  empresas escénicas de las Comunidades Autónomas Españolas queremos expresar, ante esta eventualidad, nuestra más profunda preocupación ante un hecho que, sin duda, alteraría muy negativamente el frágil equilibrio de esta actividad cultural.

Ante esta posibilidad es imprescindible saber que:
• El sector teatral español mueve anualmente una cifra cercana  a los 250 millones de euros y da trabajo a unas 20.000 personas según la información  que aportan los indicadores culturales elaborados por el Ministerio de Cultura.  
• Como consecuencia de la crisis, el consumo teatral ha entrado en una importante recesión, que afecta tanto al número de espectadores como al precio medio de las entradas  y lógicamente a la viabilidad económica de las producciones escénicas.
• Conjuntamente con el resto de sectores culturales, el teatro ha vivido importantes recortes presupuestarios públicos, tanto en lo que afecta a las ayudas a la producción como a la distribución, lo cual se añade a la terrible disminución de las programaciones municipales (-50%).
Cualquier modificación al alza del tipo de IVA que afecta al teatro supondrá inevitablemente:
• Un incremento del precio de las entradas, circunstancia que dificultará la accesibilidad social al teatro, disminuirá el consumo y afectará directamente al número de trabajadores del sector.
• Aumentar la distancia cultural con los países de nuestro entorno que, en general, protegen el arte y la cultura con tipos de IVA especialmente reducidos.
• Reducir la calidad de la producción escénica nacional y con ello  la de un sector que participa muy activamente en la creación de los elementos que ayudan a definir el concepto global de la marca España.

Y en cualquier caso señalamos con rotundidad que la cifra que podría llegar a recaudarse con un aumento del IVA siempre será inferior a las repercusiones negativas sobre el conjunto de la economía del sector.

La cultura española está viviendo momentos de extrema dificultad y somos perfectamente conscientes de que debemos hacer un esfuerzo solidario con el conjunto de la sociedad para superar el actual momento de crisis. Las empresas teatrales españolas ya están inmersas en un proceso de cambio lento pero inevitable, que exige una mayor profesionalización y una intensa solidez empresarial, por ello el sector ya asumió, en su momento, anteriores subidas del IVA sin que ello repercutiera directamente en las entradas. Cualquier modificación al alza alejará a los ciudadanos de los escenarios retrasando el proceso de homologación cultural que nuestro país ha realizado en los últimos decenios.
Por todo ello; para mantener el nivel de accesibilidad que nos permite tener más de 12 millones de espectadores al año, , para asemejarnos a los países de la Unión Europea y  reafirmar el compromiso de nuestro país  con la cultura, para no agravar los efectos de una crisis que nos obliga a una permanente reestructuración y para evitar el más que seguro cierre de empresas y teatros, expresamos nuestra más absoluta convicción de que la cultura en general y el teatro en particular deben tener la consideración de servicio público y con ello un IVA protegido que facilite la máxima cercanía de los ciudadanos españoles a las artes escénicas.

DESCARGAR COMUNICADO

18.04.2012

Com cada any Adetca i els Teatres públics de Barcelona activen una campanya de promoció per Sant Jordi que possibilita que els espectadors puguin gaudir de descomptes especials als teatres de la capital catalana. Les entrades amb descompte es podran adquirir al TIQUET RAMBLES, les taquilles del Palau de la Virreina (La Rambla, 99), que estaran obertes del dissabte 21 al dissabte 28 d’abril, de les 10 a les 20 h, ininterrompudament.  Els descomptes són per a les funcions del 23 al 29 d’abril.

Els teatres participants en aquesta ocasió són els següents:

ALEXANDRA TEATRE, ALMERIA TEATRE, ANTIC TEATRE, Teatre APOLO, AQUARELLA, ARTERIA PARAL·LEL, SALA ATRIUM (Barcelona), BARCELONA TEATRE MUSICAL, SALA BECKETT, BORRÀS, LA SECA ESPAI BROSSA, Club CAPITOL, CÍRCOL MALDÀ, CONDAL, Teatre GAUDÍ, GOYA, GUASCH TEATRE, CAFÈ TEATRE LLANTIOL, LLIURE (Gràcia), MERCAT DE LES FLORS, EL MOLINO, SALA MUNTANER, POLIORAMA, Teatre del RAVAL, JOVE TEATRE REGINA, ROMEA, SAT, TANTARANTANA, TNC, TEATRENEU, TÍVOLI, VERSUS TEATRE, VICTÒRIA i LA VILLARROEL.

Aquests descomptes també es podran adquirir per internet als webs ticketmaster.es i telentrada.com

19.03.2012

Després de la bona acollida que va tenir l’any passat la iniciativa de potenciar el caràcter popular del Dia Mundial del Teatre implicant els forns de Barcelona que van crear i vendre el Pa del Teatre enguany es repeteix l’experiència ampliant-la a fleques de tot Catalunya i amb la novetat d’un dolç. Així, en aquesta ocasió, no tan sols es podrà comprar el Pa del Teatre sinó també la Coca del Teatre. S’hi han implicat un mínim de seixanta fleques de Barcelona i més d’una trentena de la resta de Catalunya. El Pa i la Coca del Teatre es podran adquirir als forns durant els dies 24, 25, 26 i 27 de març. El dissabte 24 de març entre les 12 h i les 13 h es viurà el punt culminant d’aquesta acció. Centenars d’actors i actrius es convertiran per una hora en venedors de pa i a més diverses autoritats i personalitats de diversos àmbits acudiran als establiments per fer la seva compra. També s’oferiran vals de descompte per anar al teatre. La compra del Pa i la Coca del Teatre té també un component solidari, com l’any passat una part dels diners de la venda es destinaran a la Fundació Esclerosi Múltiple, concretament 0,50 euros de cada peça venuda. Aquesta acció és possible gràcies a la Federació Catalana d’Associacions de Gremis de Flequers i, en especial, als creadors del Pa i la Coca, una idea original d’Albert Iglesias, del forn El Nostre Pa, i Òscar Teixidó, coordinador de l’aula de cuina de l’escola d’Hoteleria i Turisme CETT. El dia 23 de març al matí facilitarem als mitjans la relació de forns de pa amb els actors que seran a cada punt de venda així com la llista de les autoritats i personalitats que hi acudiran.

AGENDA D'ACTIVITATS

Dies 24, 25, 26 i 27 de març
Venda del pa i la coca del teatre a les fleques de Catalunya. També es distribuiran vals de descompte per anar al teatre.

Dissabte 24 de març
A les 09.30 h el conseller d’Interior, Felip Puig, comprarà el Pa i la Coca del Teatre al Forn Batet de la plaça de la Sang, 23, de Reus. Serà atès pel director escènic i director artístic del CAER, Ferran Madico.

A les 10.30 h el conseller de Cultura, Ferran Mascarell,  comprarà el Pa i la Coca del Teatre al Forn Crustó del carrer Muntaner, 362, de Barcelona. Serà atès per l’actriu, Sílvia Bel, i el músic i compositor, Albert Guinovart. Els mitjans que vulguin fer cobertura de l’acte hi haurien de ser a les 10.15 h.

De les 12 h a les 13 h. Presència d’actors i actrius als forns, per una hora es convertiran en venedors del Pa i la Coca del Teatre. Us adjuntem un llistat amb la relació de forns de Barcelona i els actors que hi haurà a cada establiment. Fleques d’altres poblacions de Catalunya també vendran el Pa i la Coca del Teatre.

Diumenge 25 de març
A les 12 h a la plaça Catalunya de Barcelona

Acte festiu i lectures del Manifest Internacional del Dia Mundial del Teatre, que enguany ha escrit John Malkovich i llegirà Joan Vallès, i el Manifest de l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC), escrit per Rosa Novell del qual en farà lectura la mateixa actriu. L’acte el conduiran els actors Pep Cruz i Mercè Arànega i l’amenitzarà el grup d’animació Always Drinking Marching Band. Una tamborinada a càrrec de l’Associació Catalana d’Escoles de Teatre (ACET) clourà la celebració.

Dimarts 27 de març
Retransmissió per ràdio del Dia Mundial del Teatre.

De les 10.15 h a les 11 h ‘El Matí de Catalunya Ràdio’, que condueix Manel Fuentes, dedicarà una hora al Dia Mundial del Teatre amb un debat entre actors veterans i actors novells i un recitat de textos.

DESCARREGAR DOSSIER DE PREMSA

DESCARREGAR RELACIÓ DE FORNS I ACTORS QUE HI HAURÀ EN CADA ESTABLIMENT

15.09.2011

Torna la campanya de descomptes especials per anar al teatre durant les festes de la Mercè

Com cada any Adetca i els Teatres públics de Barcelona activen una campanya de promoció que possibilita que per les festes de la Mercè els espectadors puguin gaudir de descomptes especials als teatres de la capital catalana. Les entrades amb descomptes es podran adquirir al TIQUET RAMBLES, a les taquilles del Palau de la Virreina (La Rambla, 99), que estaran obertes del dissabte 17 al dissabte 24 de setembre, de les 10 a les 20 h, ininterrompudament. 

Els descomptes són per a les funcions del 19 al 25 de setembre. Els teatres que participen de la iniciativa són l’ALEXANDRA TEATRE, ALMERIA teatre, l’ANTIC TEATRE, TEATRE APOLO, AQUAREL·LA, ARTERIA PARAL·LEL, BARCELONA TEATRE MUSICAL, BECKETT, BORRÀS, LA SECA-ESPAI BROSSA, Club CAPITOL, CÍRCOL MALDÀ, COLISEUM, CONDAL, Teatre GAUDÍ DE BARCELONA, GOYA, GUASCH teatre, Cafè-Teatre LLANTIOL, El MOLINO, Sala MUNTANER, POLIORAMA, Teatre del RAVAL, Jove teatre REGINA, ROMEA, SAT!, TANTARANTANA, TEATRENEU, TÍVOLI, VERSUS, VICTÒRIA i La VILLARROEL.

Qui compri les entrades mitjançant el Servicaixa o el Telentrada també es podrà beneficiar dels descomptes.

08.09.2011 

CATALUNYA AIXECA EL TELÓ – Dilluns 12 de setembre
Roda de premsa a les 13h a l’antiga fàbrica Estrella DAMM
Festa d’inici de la nova temporada teatral – A partir de les 21 h als jardins del TNC


Us convoquem el proper dilluns 12 de setembre a les 13h a la roda de premsa, que tindrà lloc a l’antiga fàbrica Estrella Damm (Rosselló, 515) durant la qual us presentarem les dades estadístiques de la Temporada 2010-2011 dels Teatres de Barcelona i els actes de la jornada d’inauguració de la nova temporada teatral.

L’acte comptarà amb la presència de la junta de l’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya: Daniel Martínez, president; Toni Albaladejo, Vicepresident (productors); Julio Álvarez, vicepresident (sales); Bet Orfila, secretària; Juli Macarulla, tresorer; Ma. Agustina Soler, vocal (teatre familiar) i Òscar Balcells, vocal sales (territori); de la representació de Teatres Públics de Barcelona, Josepa Piñol, i del president de l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya, Joan Maria Gual.

Amb Catalunya Aixeca el Teló es vol donar més relleu a un esdeveniment ciutadà ja consolidat, que es va crear, ara fa deu anys,  amb la intenció de promocionar i donar visibilitat a tot allò que afecta al sector de les arts escèniques. La desena gala serà un acte basat en la barreja d’accions creatives i de comunicació a través de les xarxes socials.

Us recordem que la festa de celebració de la gala Catalunya Aixeca el Teló tindrà lloc als jardins del Teatre Nacional de Catalunya (Plaça de les Arts, 1). Tots aquells mitjans acreditats hauran de recollir la seva acreditació a partir de les 20h a l’estand situat al carrer Padilla.

21.00 h
Accés als Jardins del Teatre Nacional de Catalunya pel Carrer de Padilla.
Fins a l’inici de la Gala, s’oferirà un refrigeri als assistents.

21.30 h
Foto de família pels mitjans de comunicació, al Jardí de les Oliveres.

22.00 - 22.30 h
Gala Catalunya Aixeca el Teló
Un acte basat en la barreja d’accions creatives i de comunicació a través de les xarxes socials.
Retransmissió en directe per TV3.

22.30 - 23.00 h
Final de Festa amb orquestra La Chatta, que ens amenitzarà la vetllada.

Els mitjans de comunicació que desitgin cobrir la gala, hauran d’acreditar-se prèviament (fins al 9 de setembre):

premsa@focus.cat
93 485 13 77
Més informació: Gerard Gort / Blanca de Carreras

06.04.2011

La ministra d’Assumptes Exteriors i la ministra de Cultura presenten el primer Pla  Nacional d’Acció Cultural Exterior.

El pla el desenvoluparan de forma coordinada ambdós Ministeris més l’Institut Cervantes i Acción Cultural Española, establint les estratègies comunes per internacionalitzar les indústries culturals i creatives.

Els objectius  darrers del Pla són reforçar la marca España mitjançant la internacionalització de la nostra cultura i indústries culturals, potenciar la difusió de l’espanyol i de les llengües cooficials, estar present de forma sistemàtica en els esdeveniments de major relleu, promoure la cooperació cultural com a element clau de la cooperació al desenvolupament i promocionar el turisme cultural.

DESCARREGAR LA NOTA DE PREMSA COMPLETA

27.03.2011

L’acte central de celebració del Dia Mundial del Teatre tindrà lloc el diumenge 27 de març, a la una del migdia, davant de la façana del Teatre Arnau, a la plaça Raquel Meller de Barcelona. Consistirà en la lectura del Manifest del Dia Mundial del Teatre de Jessica A. Kaahwa, a càrrec de l’actriu Anna Lizaran; la lectura del Manifest de l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya de Jordi Dauder, que llegirà Joan Maria Gual; la representació del monòleg La gana, per Joan Pera; i, coordinat per Xavier Albertí, l’escenificació d’Enric Majó d’un fragment de Paral·lel, i la interpretació musical de Maria Hinojosa, acompanyada al piano per Efrem García, del cuplet Besos fríos, amb lletra de Rosendo Llurba i música de Modesto Romero. Com a cloenda s’oferirà un vermut amb la degustació del Pa del Teatre als jardins dels Horts de Sant Pau.

El Dia Mundial del Teatre es va consolidant any rere any i ja és tot un referent. En aquesta ocasió, gràcies a la col·laboració del Gremi de Flequers de Barcelona, s’ha creat el Pa del Teatre, ideat pel forner Albert Iglésias i el cuiner Òscar Teixidó. El Pa del Teatre es podrà comprar els dies 25, 26 i 27 de març a totes les fleques agremiades al Gremi de Flequers, així mateix distingits restaurants l’inclouran a la seva carta. Actrius i actors seran presents a forns de la ciutat el dissabte 26 de març, de les dotze a la una del migdia, i oferiran als compradors del Pa del Teatre entrades amb un 50% de descompte per a les funcions del diumenge 27 de març. Una part dels ingressos de la venda es destinaran a la Fundació Esclerosi Múltiple.

Els actes de celebració del Dia Mundial del Teatre es tancaran dilluns 28 de març, a les vuit del vespre, al Teatre Romea, amb la conferència Teatre, imatge, paraula, a càrrec del poeta, escriptor i crític literari Pere Gimferrer, acte organitzat per la Fundació Romea per a les Arts Escèniques.

DIA MUNDIAL DEL TEATRE. DESCARREGAR DOSSIER DE PREMSA

DIA MUNDIAL DEL TEATRE. DESCARREGAR EL MANIFEST

DIA MUNDIAL DEL TEATRE. Relació dels forns que vendran el Pa del Teatre i els actors que seran a cada establiment

Novembre 2010

La Unió dels Teatres d'Europa expresa la seva profunda preocupació pel que fa a les conseqüències de la present crisi econòmica per als compromisos de l'Administració pública cap a l'univers de la creació escènica.

DESCARREGAR EL MANIFEST

15.09.2010

Torna la campanya de descomptes especials per anar als teatres de Barcelona durant les festes de la Mercè.

La campanya d’enguany, com les darreres vegades, es torna a ubicar al TIQUET RAMBLES del Palau de la Virreina (La Rambla, 99), on des del dissabte 18 al dissabte 25 de setembre es vendran entrades a meitat de preu per a les funcions del 20 al 26 de setembre.
També hi ha l’opció d’internet com a via d’adquisició d’aquestes entrades amb descompte especial als webs:

www.telentrada.com i www.servicaixa.com 

Els teatres implicats en la campanya d’enguany impulsada per ADETCA i els Teatres Públics de Barcelona són l’ALEXANDRA TEATRE, ALMERIA TEATRE, ANTIC TEATRE, APOLO, AQUAREL·LA, ARTÈRIA PARAL·LEL, SALA BECKETT, BORRÀS, BROSSA ESPAI ESCÈNIC, CLUB CAPITOL, COLISEUM, CONDAL, GOYA, GUASCH TEATRE, CAFÈ-TEATRE LLANTIOL, TEATRE LLIURE (Montjuïc), SALA MUNTANER, NAU IVANOW, POLIORAMA, TEATRE DEL RAVAL, JOVE TEATRE REGINA, ROMEA, SAT, TANTARANTANA, TEATRENEU, VERSUS, i LA VILLARROEL.

 

La gala Barcelona Aixeca el Teló d’enguany, en la seva novena edició, pren com a eix vertebrador un recorregut per la centenària memòria d’una de les vies més singulars de la ciutat per la seva implicació escènica: El Paral·lel.

En aquest sentit, s’ha creat una estructura escènica de la gala on alguns dels nostres més destacats intèrprets actuals desenvoluparan un guió textual sobre la història i evolució del Paral·lel i interpretaran, acompanyats al piano pel Mestre Joan Vives, peces musicals que han caigut a l’oblit, però que foren enormement populars en altres temps. Així doncs, de la mà de figures com Mercè Comes, Ana Azcona, Pep Cruz, Cesc Casanoves, Roser Batalla, Lloll Bertran o Pere Arquillué, entre d’altres, reviurem la història d’una època i d’un carrer que va ser admirat i envejat mundialment per la seva frenètica vida cultural.

Tot això es complementarà amb la presentació de fragments seleccionats d’obres musicals de la propera temporada, comptant amb números d’espectacles com La Nit de Sant Joan, 40 Princiaples, Hoy no me puedo Levantar, Hair, etcètera.

La direcció de la gala serà a càrrec de Xavier Albertí, i es celebrarà al Teatre Victòria el dia 6 de setembre, a les 21:00 hores. Posteriorment, els convidats a l’acte es traslladaran a l’Arteria Paral·lel per tal de celebrar el fi de festa amb un catering degustació.

9a edició BCN AIXECA EL TELÓ. Temporada 2010-2011. Dilluns 6 de setembre de 2010
Agenda d’activitats

13 h - Roda de premsa, amb la informació dels resultats estadístics de la temporada  2009/2010 a la  Sala Lluís Millet del Palau de la Música

14.15 h - Dinar de germanor de tots els responsables dels Teatres de Barcelona al restaurant Mirador del Palau de la Música

19 h - Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona. Obertura oficial de la Temporada per part de l’Excel·lentíssim Sr. Alcalde,  Jordi Hereu
         Conferència magistral de Josep Maria Benet i Jornet,  presentada per Sergi Belbel

21 h - Gala de presentació de la Temporada 2010/2011,  dirigida per Xavier Albertí al Teatre Victòria, que serà retransmesa per TV3

23 h - Festa de professionals a la Sala Arteria Paral·lel

DECARREGAR DOSSIER DE PREMSA. 9a EDICIÓ BCN AIXECA EL TELÓ

 

15.04.2010

Un any més ADETCA i els Teatres Públics de Barcelona ofereixen descomptes especials per anar al teatre per Sant Jordi.

Les entrades a preus reduïts es poden comprar del 17 al 24 d’abril al Tiquet Rambles ubicat al Palau de la Virreina (La Rambla, 99), que obre ininterrompudament de les 10h a les 20.30h. Les entrades amb descompte són per a les funcions del 19 al 25 d’abril.

Els teatres que participen de la iniciativa són: ALMERIA teatre, l’ANTIC TEATRE, APOLO, AQUAREL·LA, BECKETT, BORRÀS, BROSSA ESPAI ESCÈNIC, Club CAPITOL, COLISEUM, CONDAL, Teatre GAUDÍ DE BARCELONA, GOYA, GUASCH teatre, JOVENTUT, Cafè-Teatre LLANTIOL, TEATRE LLIURE, MERCAT DE LES FLORS, Sala MUNTANER, NAU IVANOW, POLIORAMA, Teatre del RAVAL, Jove teatre REGINA, ROMEA, SAT!, TANTARANTANA, TNC, TEATRENEU, VERSUS, VICTÒRIA i La VILLARROEL.

Les entrades també es poden adquirir mitjançant el Tel•entrada (902 10 12 12 / www.telentrada.com) i el Servicaixa (902 33 22 11 / www.servicaixa.com).

27.03.2010

Barcelona acull el 27 de març, una jornada festiva amb motiu del Dia Mundial del Teatre

Els actes han estat promoguts per Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya, l’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya i Teatres Públics de Barcelona i organitzats conjuntament amb l’Ajuntament de Barcelona.

El programa commemoratiu, s’inicia al matí, a les 12 hores, als Jardins William Shakespeare, al districte de Les Corts. L’acte, conduït per l’actriu Lloll Bertran comptarà amb la lectura del Manifest del Dia Mundial del Teatre escrit per l’actriu anglesa Judi Dench i llegit per la mateixa Lloll, la lectura del Manifest de l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya, llegit pel director d’escena Mario Gas i l’escenificació d’un fragment de Ricard II dirigit per Carme Portaceli.

Comptarem amb la presència del Primer Tinent d’Alcalde, Carles Martí, del president de l’AADPC, Joan Maria Gual, del president d’ADETCA, Daniel Martínez, la sotsdirectora del Teatre Lliure, Mònica Arús, el director artístic del TNC, Sergi Belbel, del conseller delegat del TNC, Alfred Fort i representants del món de les arts escèniques i la cultura.

Per la tarda, Les Rambles de Barcelona acolliran els actes més lúdics de celebració del Dia Mundial del Teatre, amb una cercavila popular que amenitzaran el grup de teatre d’improvisació Xerraires, el grup de música Dixieland Rinho Dixie Band i els alumnes de les escoles de l’ACET.  Durant la cercavila, es proposa un joc a tots als ciutadans que ens acompanyin i a través del qual podran aconseguir entrades per anar al teatre.

DIA MUNDIAL DEL TEATRE. DESCARREGAR NOTA DE PREMSA

DIA MUNDIAL DEL TEATRE. DESCARREGAR PROGRAMA

DIA MUNDIAL DEL TEATRE. DESCARREGAR INVITACIÓ

DIA MUNDIAL DEL TEATRE. DESCARREGAR MANIFEST (JUDI DENCH)

DIA MUNDIAL DEL TEATRE. DESCARREGAR MANIFEST DE L'AADPC

18.02.2010

Tiquet Rambles és la nova taquilla que l’Ajuntament de Barcelona, en col·laboració amb el sector cultural, obre tant per oferir informació dels espectacles i activitats que es presenten a la ciutat, com per convertir-se en un punt de venda.

Les taquilles de les Rambles, rebatejades com a Tiquet Rambles, vendran entrades d’espectacles de teatre i música; entrades de cinema i de museus, etc.. Ho faran de dilluns a diumenge i en horari ininterromput, de 10 del matí a dos quarts de nou del vespre. Dins d’aquest nou servei del Palau de la Virreina, s’instal·larà el punt Last Minute de venda d’entrades de teatre al 50%, tot centralitzant en un sol punt físic, tota la venda amb descompte d’última hora – des de les 3 hores abans de l’ inici de l’espectacle- dels teatres de Barcelona.

La col·laboració entre l’Ajuntament, a través de l’Institut de Cultura, i ADETCA, conjuntament amb els dos serveis de tiqueting més importants a Catalunya (Servitiquet i Tel.Entrada), ha estat imprescindible per poder inaugurar aquest servei. D’aquesta manera, a partir del proper 1 de març, tots els teatres de la ciutat disposaran d’una finestreta física per a l’adquisició d’entrades per part del públic, en la que serà una iniciativa única a Espanya.

A banda, els ja tradicionals Stands de la Mercè i de Sant Jordi, organitzats per ADETCA amb la col.laboració de Tel.Entrada i Servitiquet, tindran com a espai de venda aquesta taquilla de les Rambles, després de l’èxit de la prova pilot que va tenir lloc la passada Mercè 2009.

Horaris de taquilla Tiquet Rambles:
de dilluns a diumenge, de 10 a 20’30 hores.
Els dies 25 i 26 de desembre, 1 de gener i 1 de maig la taquilla romandrà tancada.
Inici de l’activitat: A partir de l’ 1 de març 2010

TIQUET RAMBLES. DESCARREGAR NOTA DE PREMSA

 

24.08.2009


Dijous 23 d’abril a les 13 hores t’esperem a l’estand d’ADETCA!

El teatre també surt al carrer per celebrar el dia de Sant Jordi
Artistes i companyies teatrals estan preparant petites actuacions, signatures, i moltes sorpreses!
 
 

Com cada any, per la setmana de Sant Jordi, l’Associació d’Empreses de Teatre a Catalunya (ADETCA) i teatres públics, Tel-Entrada de Caixa Catalunya i ServiCaixa de La Caixa ofereixen entrades de teatre amb descompte a l’estand d’ADETCA situat a la Plaça Catalunya.

Enguany, a més a més dels descomptes teatrals, el proper 23 d’abril a les 13 hores, artistes i companyies teatrals faran petites actuacions a peu de carrer per al públic, signaran autògrafs i estan preparant-se moltes sorpreses perque gaudeixis el teu dia de Sant Jordi entre roses, llibres i teatre!

Vine a celebrar Sant Jordi a l’estand d’ADETCA! T’esperem!

Teatres col·laboradors:
Teatre Apolo, Aquarel·la, Barcelona Teatre Musical, Sala Beckett, Biblioteca de Catalunya, Teatre Borràs, Brossa Espai Escènic, Club Capitol (sala 1 i 2), Teatre Coliseum, Teatre Condal, Teatre Gaudí de Barcelona,Teatre Goya, Guasch Teatre, Teatre Joventut, Cafè Teatre Llantiol, Teatre Lliure, Mercat de les Flors, Sala Muntaner, Teatre Poliorama, Teatre del Raval, Jove Teatre Regina, Teatre Romea, Teatre Tantarantana, Teatre Nacional de Catalunya, Teatreneu, Teatre Tívoli, Versus teatre, Teatre Victòria, La Villarroel.