Campanyes

Setmana Mundial del Teatre 2023

ADETCA va celebrar el Dia Mundial del Teatre, dilluns 27 de març, amb l’Acte Institucional organitzat conjuntament amb l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC) a la Sala Beckett, aplaudint el retorn del públic a les sales. Aquesta recuperació s’ha fet efectiva amb un increment de públic a les sales de Barcelona del 21% respecte l’any passat, i el retorn de la venda anticipada d’entrades. La presidenta d’ADETCA, Isabel Vidal, va anunciar les bones dades dels primers sis mesos de temporada teatral indicant que “les incerteses derivades de la pandèmia fa temps que s’han esvaït” i ara comptem també amb “un sistema més ben finançat”. Durant l’acte la presidenta d’ADETCA ha fet balanç de l’inici de temporada indicant que la recuperació del públic, 1.864.681 en el que portem de temporada, està un 21% per sobre de la temporada anterior. La mitjana d’ocupació arriba al 60,4% (uns 4,8 punts per sobre de l’anterior temporada), amb una recaptació de 60.471.000€, un 38% més que l’any passat.

UN ACTE AMB MÚSICA, ESPECTACLE I REIVINDICACIÓ L’actor Jordi Vidal va ser l’encarregat de conduir l’acte intercalant peces musicals especials per a l’ocasió, com la peça que va servir de tancament i que va posar el públic empeus: una adaptació de la cançó de Guillermina Motta “M’agrada més el cinema que la realitat” amb perspectiva teatral.

També, Toni Albaladejo, vicepresident d’ADETCA, va sorprendre amb una original presentació del que seria la festa de la nit a La Paloma ballant una adaptació de la banda sonora de la Màscara feta per Joan Vives i cantada per Jofre Borràs amb l’acompanyament a escena de la coreògrafa Marta Tomasa i el ballarí Miguel Angel Sánchez. L’acte va comptar també amb la lectura per part de Daniela de Vecci del Manifest Internacional del Teatre i la lectura del manifest de l’AADPC, aquest any encarregat a l’actor i director Ivan Benet, qui també el va llegir al mateix acte.

Promoció especial “Setmana Mundial del teatre”: Enguany la major part de les sales i teatres associats a ADETCA han ofert una promoció especial del 20 al 27 de març.

 

FESTA DEL DIA MUNDIAL DEL TEATRE A AL PALOMA

Per tancar la celebració, es va celebrar una festa amb concurs de ball a la sala de festes La Paloma. Les portes de la Paloma s’obrien a les vuit del vespre i va reunir a totes les persones que formen part del sector: socis de les entitats organitzadores, representats de les administracions i les institucions culturals i públic que gaudeix dels espectacles teatrals.

L’actriu Agnès Busquets va presentar l’acte que va comptar amb l’animació de Guillem Albà i La Marabunta per escalfar l’ambient per a un posterior concurs de ball. A ritme de vals, salsa i rock ‘n roll, entre d’altres ritmes, les parelles participants del concurs eren eliminades per un jurat molt exigent format per Coco Comín, Lloll Bertran, Marta Tomasa i Toni Albà.

Els premis per a les parelles guanyadores van ser:

  • una nit a l’Hotel Arc Rambla (hotel 4 estrelles), acompanyat d’un sopar al restaurant 1881-Sagardi (al Museu d’Història de Catalunya) després de gaudir de 2 entrades de teatre.
  • un pernil Enrique Tomas i 2 entrades de teatre
  • 300€ per gastar en teatre, amb els espectacles dels teatres d’ADETCA recollits a triateatre.cat.

 

 

 

Enllaços d'interès

Galeria d'imatges