Acte en record de la periodista cultural Anna Pérez Pagés
Acte en record de la periodista cultural Anna Pérez Pagés

La taula amb tots els qui han glossat la figura d'Anna Pérez Pagès

El Teatre Lliure ha organitzat un acte d’homenatge a la periodista cultural Anna Pérez Pagès amb un format especial, el format de “The Long Table” (“La taula”). Es tracta d’una acció performativa i de debat del col·lectiu Split Britches, que té l’objectiu de possibilitar una conversa col·lectiva sobre la importància del periodisme cultural i imaginar accions a fer per a reivindicar una presència molt més significativa del teatre als mitjans de comunicació.

La trobada amb el nom de “La lluita no s’apaga: més periodisme cultural, si us plau!, ben segur que hauria fet les delícies de l’Anna perquè combinava el seu gust per la conversa i el debat amb la performance escènica.

Al centre de l’Espai Lliure de Montjuïc hi havia una taula allargada envoltada de cadires. Es convidava al públic, situat a les grades que envolten el muntatge, a atansar-se, a asseure’s en una cadira i començar a parlar. En un ambient de plena sintonia al voltant d’una mateixa taula, la conversa va fluir sense l’ajuda (ni la necessitat) d’un moderador durant dues hores.

Hi va haver temps per reivindicar els principals trets de l’Anna, els que combinaven el rigor professional amb la calidesa personal i es va destacar la seva batalla constant per donar espai i visibilitat a la cultura, entesa com un fenomen transversal, que no entén d’elitismes ni de categories.

 

 

Enllaços d'interès