ADECTA present entre els nominats a la XXIX edició dels Premis Butaca
ADECTA present entre els nominats a la XXIX edició dels Premis Butaca

Aquest dimarts s’han fet públics els nominats als Premis Butaca, uns guardons que van néixer l’any 1995 amb la voluntat de crear uns premis escollits exclusivament pels espectadors. Aquest any celebren la seva 29ena edició, i a la llista de nominats hi trobem diversos espectacles que hem vist representats durant la temporada passada a alguns dels teatres associats a ADETCA.

L’espectacle de teatre musical amb més nominacions és Golfus de Roma (Focus/Festival de Mérida), dirigit per Daniel Anglès, que en suma un total de vuit i es situa en segon lloc a la llista de nominats que encapçala Tots eren fills meus.

Dirrrty BoysL’alegria que passaLes amistats perillosesZona inundable o L’Adversari són algunes de les altres propostes que se situen a la part alta de la llista amb sis i cinc nominacions. Els guanyadors es donaran a conèixerel el 20 de novembre en una gala al Pavelló d’Esports de Premià de Mar. Glòria Cid, directora dels premis, ha recordat que es tracta d’un emplaçament especial perquè va ser el mateix lloc que va veure néixer els guardons l’any 1994.

Cid ha explicat que enguany s’han nominat un total de 36 espectacles i 49 professionals, repartits en 24 categories diferents. D’altra banda, la Butaca Honorífica Anna Lizaran es donarà a conèixer els pròxims dies.

En la categoria de millor muntatge teatral competeixen els espectacles ‘L’Adversari’, ‘Tots eren fills meus’, ‘La trena’, ‘Zona inundable’, ‘Tot el que passarà a partir d’ara’, ‘Coralina, la serventa amorosa’, ‘Les amistats perilloses’ i ‘L’illa deserta’.

Pel que fa al millor muntatge de petit format enguany s’hi troben els muntatges de ‘Sucia’, ‘Dirrrty Boys’, ‘Adéu Jane!’, ‘Els secundaris’ i ‘Tituba, bruixa negra i ramera’.

En el cas dels musicals ‘L’alegria que passa’, ‘Golfus de Roma’, ‘Pares normals’ i ‘Tuelf Points’, es diputen el premi.

D’altra banda, ‘Momo’, ‘Rave’ i ‘La gata que volia canviar la història’, ho fan en la categoria de millor espectacle infantil.

Finalment, en dansa, ‘Odissea’, ‘Beneath’ i ‘Cowards’ es disputen el guardó, encapçalant el primer d’ells el rànquing de nominacions.

Des de dimarts 17 d’octubre i fins al 13 de novembre, es podrà votar per qualsevol dels candidats en vint-i-quatre categories diferents a través de la web premisbutaca.cat