De nou un MERCARTES presencial reunirà a Valladolid el sector de les arts escèniques
De nou un MERCARTES presencial reunirà a Valladolid el sector de les arts escèniques

Un any més, i aquesta vegada de forma presencial de nou, se celebrarà a Valladolid la fira MERCARTES, el Mercat de les Arts Escèniques d’Espanya, del 30 de novembre al 2 de desembre. Sota l’organització de la Federació Estatal d’Associacions d’Empreses de Teatres i Dansa (FAETEDA), de la qual forma part ADETCA, i La Red Espanyola de Teatres, Auditoris, Circuits i Festivals de Titularitat Pública (LA RED), es vol aconseguir ser un mercat cultural de referència, orientat a aflorar el negoci després dels mesos de pandèmia, i refermar el sentit de pertinença a la comunitat escènica professional.

L’ESTAND DE CATALAN ARTS DEL DEPARTAMENT DE CULTURA

El Departament de Cultura de la Generalitat, a través del Catalan Arts, tindrà un estand a MERCARTES que ha posat a disposició d’empreses, associacions, companyies, etc. de l’àmbit de les arts escèniques que assistiran a la fira i se n’han registrat més de 70 (podeu consultar-les aquí). Per al dia 1 de desembre, de 12.30 a 13.30h, al mateix estand s’organitzarà un petit aperitiu per celebrar que podem estar junts i la represa de l’activitat, encara que sigui amb algunes limitacions. ADETCA, serà present a l’estand amb la seva informació bàsica i també detalls sobre el projecte ON EL TEATRE BATEGA.

ASSOCIATS D’ADETCA A MERCARTES

Varis membres d’ADETCA seran també presents a la fira. L’organització de MERCARTES ha publicat un catàleg online amb informació detallada de tots els expositors i professionals que assisteixen aquesta edició: més de 126 stands que reuneixen a 137 expositors i 967 professionals.

PORTUGAL, PAÍS CONVIDAT

Una de les principals novetats d’aquesta edició és la figura del “País convidat”, que en aquesta ocasió serà Portugal. Aquesta figura té com objectiu l’obertura al mercat internacional, amb l’objectiu d’atraure professionals d’altres països que tinguin interès per compartir els seus projectes i conèixer el mercat escènic espanyol.

CELEBRACIÓ DELS 25 ANYS DE FAETEDA

El 29 de novembre FAETEDA celebra el seu 25è aniversari i per això, durant el MERCARTES d’enguany convida a una copa de vi al seu estand el dia 1 de desembre a les 13:30h, per compartir noves idees projectes i experiències dins del sector.

 

ENLAZA TEATRO SGAE

La Fundacio SGAE posa en marxa el nou projecte: ENLAZA TEATRO SGAE, es tracta d’un espai que faciliti  la connexió entre els textos que s’escriuen actualment i aquells que tenen la valentia de muntar els espectacles. Els autors realitzaran un pitching de les seves obres, amb llibertat absoluta en forma, elements i posada en escena, però subjecte a un temps màxim de 8 minuts.

L’eseveniment, organitzat en col.laboració amb FAETEDA, tindrà lloc a la sala polivalent l’1 de desembre a les 11h. Cal confirmar assistència a: informacion@fundacionsgae.org,