El 2% per a cultura al final de la legislatura
El 2% per a cultura al final de la legislatura

Davant de periodistes i agents del sector el passat 25 de maig al Cercle de Cultura Natàlia Garriga va fer repàs del primer any al capdavant del Departament de Cultura. En la seva valoració va reiterar que espera arribar a destinar a cultura el 2% del pressupost global de la Generalitat al final del mandat, “si s’esgoten els tres anys de legislatura que queden i hi ha consens per anar aprovant els pressupostos”.

Va anunciar també la recent redacció de la memòria preliminar de la primera llei de drets culturals, que esdevindrà “un marc legal que garanteixi els drets d’accés, creació i participació de tota la ciutadania a la vida cultural; protegir els drets de l’artista, la llibertat de creació i els drets d’autor; ordenar adequadament el sistema cultural de Catalunya i fixar el finançament del sistema cultural per fer possible l’exercici d’aquests drets.

En la conversa va parlar també de la situació actual de les platees de teatre i de cinema, reflexionant sobre el canvi d’hàbits del públic els darrers mesos i deixant a l’aire la possibilitat d’alguna campanya de suport a determinats sectors afectats, com el nostre.