El CoNCA presenta l’informe anual sobre l’estat de la cultura i de les arts 2019
El CoNCA presenta l’informe anual sobre l’estat de la cultura i de les arts 2019

El Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA) presenta l’Informe anual sobre l’estat de la cultura i de les arts 2019

El passat 18 de novembre de 2020, es va fer la presentació virtual del document Informe anual sobre l’estat de la cultura i de les arts 2019.

El nou Plenari del CoNCA ha presentat el novè informe anual sobre l’estat de la cultura i de les arts. En l’elaboració de l’informe de 2019, hi han participat 23 experts i 7 periodistes especialitzats, correspon a un any de consolidació i canvis amb la mirada posada a cinc anys vista amb la voluntat d’assolir els objectius sorgits d’aquest procés de reflexió.

L’actual informe està dividit en tres capítols. El primer inclou set articles, cadascun d’ells signat per un periodista especialitzat en un sector cultural, on s’aporta una crònica dels diferents esdeveniments succeïts en els sectors artístics i culturals catalans durant el 2019: nominacions i premis, apertures i tancaments, polèmiques i anuncis, etc.

El segon capítol fa una revisió crítica i en profunditat de la situació de la creació i la cultura a Catalunya durant 2019. Per disposar d’una visió comparada s’han consultat vint-i-tres experts de diferent perfil i procedència que han respòs una enquesta sobre les problemàtiques i reptes que afronta el seu sector,  les accions i mesures que caldria adoptar des de l’exercici de la política cultural i des del propi sector. Aquest segon capítol acaba amb el seu compromís del CoNCA amb la cultura fent públics els seus objectius i estratègies per al període del seu mandat 2020-2024.

El darrer capítol correspon al tradicional recull de dades de l’any de referència o en tot cas les més aproximades cronològicament; que aporta una visió general de l’evolució de les principals magnituds estadístiques del sector cultural.

Podeu consultar l’informe i el resum de dades del 2019 en documents adjunts.