El Festival Temporada Alta arrenca la seva 30ena edició el 8 d’octubre
El Festival Temporada Alta arrenca la seva 30ena edició el 8 d’octubre

A Temporada Alta celebren aquesta tardor la 30a edició amb una programació de 106 espectacles repartits en 19 escenaris de 6 poblacions diferents. Un aniversari marcat pel gran esforç per tornar a una normalitat que sembla cada vegada més propera malgrat no acabar d’arribar del tot.

Després d’una edició al 2020 molt afectada per la pandèmia pel que fa a programació internacional, en aquest edició d’aniversari Temporada Alta va recuperant la normalitat acollint diversos espectacles d’un bon nombre de països. Segurament no es pot parlar encara de normalitat perquè la possibilitat de planificar viatges de companyies des d’altres continents encara ofereix força dificultats.

15 PROPOSTES INTERNACIONALS DE 14 PAÏSOS DIFERENTS
La dels espectacles internacionals és una de les línies que defineixen Temporada Alta des de fa molts anys, proposant alguns dels grans noms del teatre contemporani i alguns altres que encara no havien estat al festival.

COPARTICIPACIÓ INTERNACIONAL
Aquest any, Temporada Alta ha incrementat de forma molt important la seva participació en 8 coproduccions amb socis internacionals, tant en espectacles d’artistes del país com de fora. A les propostes que arriben directament de diversos països, cal afegir-hi les que posen en contacte artistes internacionals amb artistes del país. En aquest sentit, el festival segueix en la línia de convidar grans artistes internacionals per dirigir espectacles amb equips catalans, i aquest any el director convidat és el lituà Oskaras Koršunovas, artista habitual de Temporada Alta que posa en escena L’oncle Vània de Txèkhov.

LA SETMANA DE PROGRAMADORS SERÀ DEL 18 AL 21 DE NOVEMBRE AMB 11 ESPECTACLES
La Setmana de Programadors Internacionals serà enguany del 18 al 21 de novembre. Després d’haver-la de cancel·lar presencialment en l’edició de l’any passat, s’ha volgut recuperar el format que ja fa més de 10 anys que proposa i que consisteix en oferir el màxim d’obres de forma presencial i combinar-ho amb dues trobades professionals, una de presentació de projectes i una altra d’informal per posar en contacte programadors i artistes.

60 PROPOSTES DEL PAÍS EN DIFERENTS FORMATS TEXTUALS O DE CREACIÓ CONTEMPORÀNIA
Pel que fa als representants de la creació catalana contemporània, que segueix en un moment molt interessant d’ebullició i consolidació internacional, al Festival també hi són nombrosos. Aquest any, es podran veure, entre d’altres, peces de Mal Pelo, La Veronal, Agrupación Señor Serrano, Carla Farreny, Enric Montefusco, Glòria Ribera, Les Impuxibles o Antes Collado, per posar només uns exemples de diverses generacions de creadors i creadores. Aquesta diversitat generacional permet que la programació del festival pugui ser una mostra d’estètiques i llenguatges molt diversos, tant com diversa és la creació del país.

PER DESCOBRIR MOLT MÉS SOBRE EL FESTIVAL…
Podeu consultar al Dossier de Presentació de la Programació de Temporada Alta 2021 més informació sobre els diferents projectes del Festival, com el projecte Artèria per a joves, el projecte educatiu A Tempo, les propostes familiars i per a tots els públics, la programació de cinema documental i la programació a distància amb transmissions en directe d’alguns espectacles.
I també un resum dels eixos del festival aquí.