El Ministeri obrirà el pròxim 18 de juliol el procés d’adhesió de les empreses i entitats culturals al programa del BONUS CULTURAL JOVE
El Ministeri obrirà el pròxim 18 de juliol el procés d’adhesió de les empreses i entitats culturals al programa del BONUS CULTURAL JOVE

El Ministeri de Cultura i Esport obrirà dilluns que ve, 18 de juliol, el procés perquè empreses i entitats culturals s’adhereixin al programa del BONUS CULTURAL JOVE. Així ho ha anunciat el ministre Miquel Iceta a les cartes que aquest matí ha enviat als i les conselleres autonòmiques de Cultura, delegats del Govern, al president de la FEMP (Federació Espanyola de Municipis i Províncies) ia les principals associacions del sector.

Des de dilluns, les empreses i entitats culturals es podran donar d’alta al BONUS CULTURAL JOVE. L’adhesió dels proveïdors de productes i serveis culturals és un pas indispensable perquè els joves de tot Espanya puguin fer ús del bo, allà on es trobin, quan s’activi.

Perquè el programa sigui un èxit i els 210 milions d’euros destinats a aquest arribin de manera efectiva als sectors culturals, repartits per tot el territori, és imprescindible que les entitats i empreses del sector cultural de tot Espanya sol·licitin la seva adhesió. El BONUS CULTURAL JOVE funcionarà exclusivament en aquelles empreses, comerços i entitats culturals que prèviament hagin sol·licitat la seva adhesió al programa.

Tot el teixit cultural estatal, tant públic com privat, està convidat a sumar-s’hi: teatres, festivals, sales de cinema, museus, llibreries, botigues de música, etc.

INICI DEL PROGRAMA EN UNES SETMANES

Després de l’obertura del procés d’adhesió a la indústria cultural, es preveu que en unes setmanes es posi en marxa el programa, de manera que els joves que fan 18 anys al llarg del 2022 puguin començar a beneficiar-se del bonus de 400 euros destinats a invertir únicament i exclusiva en cultura.

L’objectiu és que l’entrada a l’edat adulta vingui acompanyada d’un impuls per gaudir i descobrir activitats culturals, i consolidar així ciutadanes i ciutadans que incorporin la cultura com un hàbit més en la seva vida adulta.

Es calcula que uns 500.000 joves de tot Espanya se’n beneficiaran, que, a més, és un suport al sector cultural, especialment malmès i afectat per la pandèmia i les mesures sanitàries.