El President Aragonès fixa el final de la legislatura com a termini màxim per assolir el 2% del pressupost destinat a cultura
El President Aragonès fixa el final de la legislatura com a termini màxim per assolir el 2% del pressupost destinat a cultura

Pere Aragonès va repassar el passat 28 de setembre, al Debat de Política General al Parlament, el pla de Govern que inclou tots els projectes d’aquesta legislatura en què treballen els diferents Departaments. Pel que fa als temes que impliquen la al SECTOR CULTURAL recollim algunes de les seves paraules:

“És temps d’impulsar una nova renaixença cultural postpandèmia. Per fer front als estralls derivats de la pandèmia, caldrà disposar dels recursos adequats, que xifrem en l’assoliment del 2% del pressupost de la Generalitat al final de la legislatura.”

“Cal garantir l’accés lliure i universal a la cultura com un dret bàsic inalienable. I cal dinamitzar el sector audiovisual com a font de creixement econòmic i per a la preservació de la diversitat cultural europea des de la identitat pròpia de Catalunya.”

“La llei audiovisual estatal pot ser una estocada o una oportunitat. El text original era una estocada que podríem considerar definitiva. Per sort, la feina del Govern i dels grups a Madrid ha servit per aturar-la de manera parcial.”

“La llei audiovisual catalana necessita el màxim consens amb el sector, incloure totes les propostes de futur, ser un motor de producció audiovisual i d’impuls de la producció en català, i al mateix temps ser un pol d’atracció tecnològic i de talent.”

“És prioritari impulsar de manera especial l’audiovisual, per tal de dinamitzar l’activitat econòmica en un sector estratègic que crea imaginari i referents. I aquí, sense més demora, cal impulsar un Hub Audiovisual i del Videojoc.”

“Hem de revaloritzar el català, i per això impulsarem el Pacte Nacional per la Llengua, que persegueixi objectius compartits, com que tothom a Catalunya estigui en disposició d’entendre i parlar el català o que el català tingui presència en tots els àmbits.”