Els Teatres de Proximitat presenten, per primera vegada, un avanç de programació i activitats conjuntes
Els Teatres de Proximitat presenten, per primera vegada, un avanç de programació i activitats conjuntes

Les onze sales de proximitat d’ADETCA que formen part del segell ON EL TEATRE BATEGA han presentat avui la programació per al primer trimestre d’aquesta temporada.

El Teatre Akadèmia, l’Antic Teatre, la Sala Atrium, La Badabadoc, El Maldà, el Teatre Eòlia, la Sala Fénix, la Sala Flyhard, La Gleva, el Tantarantana i la Sala Versus Glòries han presentat un avançament de la programació de la temporada 2021 (setembre 2021-gener 2022) i han explicat les noves iniciatives que engegaran amb la complicitat del TRESC i han anunciat la nova convocatòria de textos i projectes.

La presentació, que s’ha celebrat a la Sala Mompou de la seu de l’SGAE a CAtalunya, ha comptat amb els parlaments d’Isabel Vidal (Presidenta d’ADETCA), Pep Zapata (director del TRESC Comunitat de Cultura) i Marina Marcos (vicepresidenta de les sales de Proximitat a Adetca i portaveu del projecte “On el teatre batega”, i representants de les sales) i també la projecció del reportatge L’essència d’explicar històries – Teatres de proximitat.

Els Teatres de Proximitat són espais de creació i exhibició teatral repartits per tot el país i representen un element essencial de la identitat del panorama teatral català. El projecte «On el teatre batega», desenvolupat des d’ADETCA, té com a objectius posar en valor la proximitat com a eina capaç de despertar els sentits del públic i establir compromisos amb els diferents professionals del sector teatral i amb la societat en general.

Enguany, la SGAE i la Fundació SGAE, a través del Consell Territorial de la SGAE a Catalunya, han continuat donant suport als teatres en general i molt particularment a les sales de petit format, que al llarg dels anys han mostrat el seu suport a la dramatúrgia contemporània i concretament a la dramatúrgia catalana.

La presentció que també s’ha retransmès via streaming es pot tornar a veure aquí