Festival Simbiòtic 2021 – Primer festival d’arts escèniques accessibles
Festival Simbiòtic 2021 – Primer festival d’arts escèniques accessibles

 

Simbiòtic impulsa amb el Teatre Tantarantana, La Villarroel i el Teatre Nacional de Catalunya un circuit de teatre accessible, “només és teatre, si és per tothom”

Entenem el món com l’expliquem. Hi ha certa relació entre les paraules que utilitzem per descriure experiències i la forma que tenim de conceptualitzar la realitat. Però, què passaria si incorporem discursos diversos per qüestionar el significat de les paraules i, per tant, crear nous imaginaris inclusius?

 

Dins del marc de la cinquena edició del Festival Simbiòtic, es proposen unes jornades professionals d’arts escèniques accessibles anb l’objectiu d’obrir debat  per redefinir el futur d’un teatre inclusiu, i convida a formar part als professionals de les arts escèniques, amb i sense discapacitat.

Les jornades es realitzaran a través de Zoom, seran gratuïtes i accessibles, comptaran amb el servei de subtitulació en directe i interpretació en llengua de signes.

 

CAPACITISME
Reflexions des d’una mirada anticapacitista
En la sessió participen una investigadora i una activista anti-dis/capacitistes per reflexionar sobre el dis/capacitisme i entendre que afecta a tothom perquè es desenvolupa en entorns que consideren que existeix un cos normativament comú i que interpreten com a deficients tots els cossos i capacitats que se’n desvien. Durant el debat s’utilitzaran diferents dinàmiques a través d’una plataforma telemàtica que permetrà interactuar als participants a temps reals per donar resposta a diferents paradigmes proposats.

 

 

La sessió estarà dirigida per: Elena Prous i Laura Sanmiquel Molinero

Dia: 12 de maig 2021
Hora: 11:00h.
Preu: Gratuït amb inscripció prèvia
Idioma: Català
Durada: 2h.
A través de: Zoom (online)

Més informació: A través del següent enllaç

Inscripció prèvia: A través del següent enllaç

 

CREADORES
Noves referents de la creació inclusiva
Durant aquesta jornada quatre creadores que treballen en l’àmbit de les arts escèniques inclusives donaran resposta a les preguntes i comentaris realitzats al formulari d’inscripció pels participants de la sessió, i a través de la seva experiència proporcionaran recursos i trencaran estigmes. L’objectiu és oferir un espai que permeti enfortir la xarxa entre creadores que inclouen persones amb discapacitat o diversitat funcional, així com, estimular a altres a treballar sota el paradigma que es redefineix quan s’inclou la diversitat.

 

 

Al panell participen: L’actriu i creadora Àngela Ibáñez, l’actor i director de cinema i teatre Telmo Irureta, l’intèrpret i coreògraf a Dansa Mobile Arturo Parrilla García-Pelayo i la dramaturga i directora de teatre Chela de Ferrari.

 

Dia: 26 de maig
Hora: 11:00h
Preu: Gratuït amb inscripció prèvia
Idioma: Castellà
Durada: 2h
A través de: Zoom (online)

Més informació: A través del següent enllaç

Inscripció prèvia: A través del següent enllaç