Gran èxit de la XXIIena Gala Catalunya Aixeca el Teló, reivindicant l’art de fer riure
Gran èxit de la XXIIena Gala Catalunya Aixeca el Teló, reivindicant l’art de fer riure

Aquest any el Gran Teatre del Liceu acollia de nou la Gala ‘Catalunya Aixeca el Teló’, que representa una festa pel conjunt del sector de les arts escèniques catalanes i que marca l’inici de l’any teatral, amb actuacions, música en directe i fragments de les obres que marcaran el proper curs.

Enguany la gala, que vol presentar la cartellera de la temporada i realçar els grans noms de l’escena catalana, ha reivindicat l’art de fer riure introduint l’humor en totes les disciplines de les arts escèniques (teatre de text i de gest, musical, rapsòdia poètica, circ, dansa, òpera…).

Roger Julià, fundador de la companyia Rhum&Cia ha estat el director de la gala per la qual han desfilat, sota la batuta d’Oriol Pla que en serà el presentador, companyies com Campi Qui Pugui; que porta les seves obres de teatre familiar per tota Europa; Rhum&Cia, amb el mateix Roger Julià i el clown Piero Steiner; el còmic Marcel Tomàs; l’actor Jordi Vidal i el músic Jordi Cornudella per interpretar una cançó feta per a l’ocasió; o els actors de TheProducers, el musical de Mel Brooks que aquesta temporada arriba a Barcelona de la mà d’Àngel Llàcer. Tots ells acompanyats de la música en directe de la Girona Jazz Project, dirigida per Marcel Tomàs.

En el decurs de la gala s’ha lliurat la Menció Honorífica Premi Catalunya de Teatre,  una iniciativa de l’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya que es va crear el 2018 amb la finalitat de reconèixer anualment a persones i/o entitats rellevants de les arts escèniques. Enguany aquest guardó s’ha lliurat a Joan Pera, per tota una carrera dedicada al teatre i al públic.