La primera edició del “Cap Butaca Buida” arrenca amb 60.457 butaques disponibles als teatres de Catalunya
La primera edició del “Cap Butaca Buida” arrenca amb 60.457 butaques disponibles als teatres de Catalunya

145 sales d’arreu del país s’han adherit a aquesta iniciativa pionera que vol omplir el major nombre possible de butaques dels teatres de Catalunya el proper dissabte 16 de març

Barcelona, 16 de febrer de 2024. L’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya (ADETCA), Time Out i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, amb el suport de la Generalitat de Catalunya en el marc del Pla d’Impuls del Teatre, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona i la col·laboració de Teatres Públics i la FAC (Federació d’Ateneus de Catalunya), han presentat avui a Barcelona el comptador de butaques disponibles i teatres adherits a la campanya “Cap Butaca Buida”, una iniciativa pionera al món que vol assolir la fita d’omplir el màxim nombre de butaques dels teatres de Catalunya el proper dissabte 16 de març.

A un mes just de la celebració del “Cap Butaca Buida”, l’organització ha presentat  les dades que conformen el projecte amb un format d’esmorzar de forquilla al restaurant Tastem de Barcelona. L’experiència gastrocultural, dinamitzada pels actors Fel Faixedas, Carles  Xuriguera i el periodista Xavier Graset, ha permès recórrer alguns dels territoris que s’han sumat a aquest gran repte, a través dels plats elaborats pel xef Jordi Anglí.  A la trobada s’ha desvetllat el gran marcador de butaques adherides a partir del qual comença el compte enrere perquè el 16 de març no quedi cap butaca buida. Durant la presentació s’ha comptat també amb l’actualització de dades en directe, de mans de l’actriu Anna Bertran i l’actor Jordi Díaz.

“Cap Butaca Buida” encara la seva primera edició amb el gran repte d’omplir 60.457 butaques de 145 espais escènics, entre teatres públics, privats i ateneus, d’arreu del territori que ofereixen al públic 176 obres en cartellera pel proper 16 de març, les quals es poden consultar al web capbutacabuida.cat.

Toni Albaladejo i Jofre Blesa, membres de la junta d’Adetca encarregada del projecte expliquen que aquestes més de 60.000 butaques disponibles demostren que estem davant d’un repte de país. “Son més del doble de butaques de les que es van sumar en presentar el projecte i per a nosaltres aquesta dada ja és històrica perquè demostra la unió del sector alhora de promoure el teatre a Catalunya i les ganes de motivar la ciutadania a gaudir de la cultura i les arts escèniques del país”.

Isabel Vidal, presidenta de l’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya (ADETCA), ha valorat de manera molt positiva la “resposta dels teatres de Catalunya, teatres nacionals, públics i ateneus, que han mostrat les seves ganes de participar” i ha recordat que el dissabte 16 de març “serà la gran festa del sector i del públic” fent una crida a participar-hi.

Una iniciativa solidària

“Cap Butaca Buida” és una iniciativa que “vol demostrar al món el potencial cultural de Catalunya i ser, a la vegada, solidària. El sector porta anys reclamant el 2% del pressupost de la Generalitat per a inversions en cultura i és per aquest motiu que Adetca destinarà aquest mateix percentatge mínim de la recaptació total a un projecte que utilitzi la cultura com a eina de millora i transformació social. En aquesta primera edició, l’entitat beneficiària serà Pallassos sense fronteres per “la seva tasca humanitària”.

 

“Cap Butaca Buida” agraeix les nombroses col·laboracions d’entitats del sector  mitjans de comunicació, empreses i institucions que han cregut en aquest projecte i s’han sumat a la iniciativa: Teatres Públics;  Federació d’Ateneus de Catalunya i els ajuntaments de Girona, Lleida i Tarragona; AADPC, CIATRE, TTP, UNIMA, PAC; La Xarxa i Criar.cat; La Vanguardia i Rac1; El Periódico de Catalunya; Diari Ara; El Punt Avui; l’Associació Catalana de Premsa Comarcal; Teatre Barcelona; Núvol, Fundació per l’Esclerosi Múltiple i les empreses Nivell Publicitari i Promedios.

 

Més informació a https://www.capbutacabuida.cat/ca/area-de-premsa.html

Enllaços d'interès