L’àmbit de la cultura continua treballant per aconseguir el 100% d’aforament
L’àmbit de la cultura continua treballant per aconseguir el 100% d’aforament

Reivindicant, com s’ha fet des del principi de la pandèmia, que la cultura és segura i sobretot necessària, s’està treballant per intentar modificar les limitacions d’aforament a teatres, cinemes, sales de música i espais a l’aire lliure on es desenvolupen activitats culturals, establertes des del 21 de juny i que no han variat en les darreres resolucions.

El sector de la arts escèniques, del cinema, i de la música, així com els altres sectors de l’àmbit de la cultura, hem estat demostrant durant molts mesos que la cultura és segura i, amb un alt sentit de la responsabilitat i compromís, hem seguit totes les mesures que s’anaven prorrogant amb les diferents resolucions. Arrenquem una nova temporada i, tot i la millora de les dades de la pandèmia, i els índexs de vacunació, així com la modificació en l’ampliació de l’aforament en altres sectors, i en altres ciutats, veiem que l’àmbit de la cultura, continua amb les mateixes restriccions que les marcades el 21 de juny.

No veiem cap motiu per no aixecar aquestes restriccions i, amb la voluntat d’activar una recuperació real del sector i d’avançar cap a la normalitat, continuem treballant per aconseguir el 100% d’aforament. Perquè, com s’ha demostrat repetidament, la cultura no només és segura, sinó que és necessària, i ampliar l’aforament és beneficiós tant per a les empreses i treballadors del sector, com per a la ciutadania que gaudeix de manera responsable d’aquestes activitats.

Per això les persones representants del moviment CULTURA SEGURA (teatres, cinemes, sales de concert, llibreries i museus i galeries) en breu es reuniran amb responsables d’Interior, Salut i Cultura, per intentar desbloquejar urgentment les limitacions o, en cas que no sigui possible, fixar les indemnitzacions corresponents pels danys i pèrdues derivades de les restricció a la nostra activitat.