Més de 100 organitzacions internacionals del sector cultural reclamen facilitar la mobilitat entre UE i EEUU
Més de 100 organitzacions internacionals del sector cultural reclamen facilitar la mobilitat entre UE i EEUU

Més de 100 organitzacions del sector cultural s’han unit per demanar una major atenció a les relacions culturals entre els Estats Units i la Unió Europea en matèria de mobilitat

Aquesta relació, que consideren “d’especial importància” per recuperar-se de la cirsi sanitària causada per la COVID19, posa ènfasi en la millora de l’obtenció de permisos de treball per viatjar entre els dos continents. Les entitats que firmen el document aboguen per un senyal polític que doni esperança i perspectiva per fer front a alguns dels obstacles més forts que artistes, personals i professionals de la cultura es troben a l’actualitat per viatjar. Entre els més rellevants, destaquen els relacionats amb “la feixuga i costosa tramitació de vistas per treballar a Estats Units o a la gran varieta de condicions que els artistes estadounidens necessiten per obtenir permisos de treballa en els diferents països de la Unió Europea.

Reduir els obstacles per visats i permisos de treball és, per tant, “un instrument essencial per aportar esperança, futur i un nou començament de l’intercanvi cultural entre els dos continents”. Amb aquest objectiu, les organitzacions s’han mostrat disposades a la preparaci´oconjunta de recomanacions que ajudin a salvar aquestes traves administratives.

[Font: FAETEDA]  Facilitar la movilidad, clave para el sector cultural

Enllaços d'interès