Neix TeatreZoom, una nova manera d’apropar el públic a la creació
Neix TeatreZoom, una nova manera d’apropar el públic a la creació

Recomana, Associació per a la Promoció de les Arts Escèniques, s’uneix a Adetca (Associació d’Empresaris Teatrals de Catalunya) i al Club de Cultura TRESC per impulsar TeatreZoom, un cicle de videoconferències que connecten públic, artistes que tenen en cartera una proposta escènica i membres de la crítica. En la seva primera edició, entre juny i desembre de 2020, hi ha programades més de 20 sessions amb artistes de tota mena, emergents i consagrats. Les sessions són de pagament i donen dret a una reducció del 20% de l’entrada per a l’espectacle que es promocioni en cada cas.

Neix TeatreZoom,  una nova manera d’apropar el públic a la creació

El projecte TeatreZoom uneix a diferents agents de l’ecosistema escènic com a reacció a l’aturada dels teatres i a la incertesa de les programacions. Recomana ha transformat momentàniament els seus programes de pos1uncions (Travessia Recomana, a Barcelona) per poder ampliar el radi geogràfic i respondre a les necessitats més urgents del sector. Per fer-ho, compta amb el suport d’Adecta i també amb teatres municipals (Teatre Auditori de Granollers), així com amb la complicitat de la vintena de sales que hi intervenen. El Club de Cultura TRESC ofereix la logística per a comprar les entrades a les sessions (amb un aforament límit de 50 persones) i el connecta amb els seus associats. Per la seva banda, tant les productores com els teatres se sumaran a la difusió del programa, pensat per donar claus sobre l’espectacle o l’artísta que es vol anar a veure (a través del crític de Recomana) i, fins i tot, de poder intervenir en la conversa.

Mercè Arànega serà l’actriu que obrirà el cicle el proper dijous 18 de juny a les 18 hores. Altres artistes que participaran en la sessió són Assumpta Serna (16 de juliol), Joan Pera (23 de juliol), Llàtzer Garcia (10 de setembre), Jordi Prat i Coll (1 d’octubre), Denise Duncan (15 d’octubre), Sol Picó, (22 d’octubre), Clara Peya, (29 d’octubre), Mario Gas (5 de novembre) o Mar Gómez (19 de novembre), entre d’altres. A la inicia%va s’hi han sumat els teatres de Focus, 3xtr3s, Balañá i la majoria de les sales alternatives. Per primer cop, es vincula al Teatre Aurora d’Igualada i també entra al paraigua el Teatre Auditori de Granollers. En principi, hi haurà una sessió cada dijous a les 18h (excepte en el mes d’agost, que es pararà l’activitat). Puntualment, es podran convocar sessions EXTRA, que podrien ser gratuïtes i sense límit d’aforament, adreçades a donar a conèixer noves companyies o propostes puntuals que decideixin els teatres o festivals, tant públics com privats.

Adetca, Recomana i el Club de Cultura TRESC impulsen una iniciativa amb la que mantenir l’escalf del públic abans que els teatres obrin amb normalitat

L’acció és de consum solidari perquè es considera que podria dedicar-se fins al 80% en programar més activitats que donin visibilitat a produccions emergents. Tot i que el projecte ha nascut com a reacció al tancament dels teatres i a la necessitat de trobar ponts entre creadors i públics que ajudin a veure el final del túnel, no es descarta que, si l’aventura engresca tothom, es pugui mantenir a partir del 2021, fent-ho compatible amb les habituals pos1uncions del Travessia Recomana.

Podeu consultar tota la informació i la graella de sessions ahttps://teatrezoom.recomana.cat/