Novetats en Normatives Europees
Novetats en Normatives Europees

Des de la Federació Estatal d’Assoicacions i Empreses de Teatre i Dansa (FAETEDA), de la qual ADETCA forma part, comparteixen mensualment les novetats en relació a Normatives Europees interessants per al sector:

Pla d’acció Coordinat per superar la crisi energètica. El 6 de desembre, els interlocutors socials europeus van adoptar una declaració conjunta on se sol·licita un Pla d’Acció Coordinat per superar el greu impacte de la crisi energètica. En aquesta declaració, es fa especial èmfasi en la necessitat de suport al sector cultural. Més informació.

Transparència salarial. El 15 de desembre, la Presidència txeca del Consell de la Unió Europea i el Parlament Europeu van assolir un acord provisional sobre l’aplicació de normes de transparència salarial a la Unió Europea. La nova legislació facilitarà el compliment del principi digualtat de retribució per un mateix treball. Més informació.

Informe sobre la cultura al servei del desenvolupament sostenible a les actuacions de la Unió Europea. La Comissió Europea ha publicat un informe sobre la dimensió cultural del desenvolupament sostenible a diverses polítiques, programes i iniciatives actuals i futures de la UE. L’informe es basa en els resultats de la conferència MONDIACULT 2022 de la UNESCO. Més informació.

Camí cap a la dècada digital. El Consell de la UE, ha adoptat el programa polític 2030 “Camí cap a la dècada digital”, a través del qual es pretén garantir que la Unió Europea compleixi els seus objectius de transformació digital d’acord amb els seus valors. Els Estats membres han d’assolir aquests objectius abans de finalitzar aquesta dècada. Més informació

Programa de treball Horitzó Europa 2023-24. El 6 de desembre, la Comissió Europea va adoptar oficialment el principal Programa de Treball d’Horitzó Europa 2023-24, amb un pressupost total de 13.500 milions. Les primeres convocatòries ja estan disponibles al Portal de Finançament i Licitacions de la Unió Europea. Més informació.

Premis Nova Bauhaus Europea 2023. Amb l’objectiu de reconèixer els èxits sostenibles i inclusius i donar suport als projectes emergents de les generacions més joves, la Comissió Europea obre el termini de presentació de candidatures per als Premis New European Bauhaus 2023. Més informació.