Proclamació dels Premis nacionals de Cultura 2020
Proclamació dels Premis nacionals de Cultura 2020

Tricicle, Maria del Mar Bonet, Carla Simón, el Centre d’Art i Natura de Farrera (CAN) i Xamfrà, Premis Nacionals de Cultura 2020

El Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA) ha reconegut amb el Premi Nacional de Cultura la companyia de teatre Tricicle, la cantant Maria del Mar Bonet, la residència de treball per a artistes i investigadors Centre d’Art i Natura de Farrera (CAN), la directora i guionista de cinema Carla Simón i el projecte musical Xamfrà. Els cinc guardonats són per al Plenari del CoNCA, jurat dels Premis, «una expressió magnífica de qualitat, prestigi, passió i professionalitat».

Els Premis Nacionals de Cultura han reconegut la tasca de més de 380 creadors, professionals i entitats del sector cultural del país al llarg de les seves 45 edicions. El Plenari actual de la institució, integrat per Vinyet Panyella, Margarida Troguet, Jordi Font, Salvador Casals, Edmon Colomer, Núria Iceta i Miriam Porté, vol garantir que els 25 guardonats durant el seu mandat siguin l’expressió de la diversitat i riquesa de la cultura catalana i respectin l’equilibri de gènere, trajectòria, disciplines i procedència territorial.

Grans referents de la cultura del país

Maria del Mar Bonet i Tricicle són dos referents de la cultura catalana al món. La cantant i compositora mallorquina va rebre la màxima distinció cultural del país pel conjunt de la seva obra artística, amb més de cinquanta anys de trajectòria, en què ha excel·lit com a cantant i ha exercit com a ambaixadora de la música popular mediterrània en tota la seva diversitat. I la companyia de teatre de Joan Gràcia, Carles Sans i Paco Mir, Tricicle, ha trencat fronteres amb el llenguatge universal de la mímica i la poètica de la vida quotidiana. Ha estat reconeguda amb el Premi Nacional de Cultura després de quatre dècades dalt dels escenaris i d’anunciar recentment la seva retirada.

L’acte de lliurament dels guardons tindrà lloc el diumenge 29 de novembre a la Capella del MACBA, el mateix espai que va acollir la proclamació dels Premis Nacionals de Cultura.

 

 

Aneu a la barra d'eines