S’apropa la celebració de l’inici de la nova temporada teatral amb la Gala Catalunya Aixeca el Teló
S’apropa la celebració de l’inici de la nova temporada teatral amb la Gala Catalunya Aixeca el Teló

Un any més ADETCA, conjuntament amb els Teatres Públics de Barcelona, dona el tret de sortida a l’inici de la temporada teatral amb la XXIIena Gala Catalunya Aixeca el Teló al Gran Teatre del Liceu, el pròxim dilluns 4 de setembre.

La celebració de l’inici de la temporada teatral 2023-24 començarà amb la tradicional roda de premsa en la qual Isabel Vidal, presidenta d’ADETCA, farà balanç de la temporada anterior, i el Vicepresident de l’entitat, Toni Albaladejo, presentarà els temes més destacats de la Gala. La roda de premsa a la qual es convoquen als mitjans de comunicació, representants de les institucions i entitats del sector de les arts escèniques i socis de l’entitat, aquest any es durà a terme al SAT! Sant Andreu Teatre a les 12 hores.

I a la nit, a les 21 hores, el Gran Teatre del Liceu acollirà la XXIIena Gala Catalunya Aixeca el teló, una oportunitat per donar una imatge global de les Arts Escèniques a Catalunya. Si l’any passat viatjàvem al llarg de 30 anys de banda sonora del teatre català, enguany la vintidosena edició d’aquesta gala tindrà com a protagonista l’humor amb un espectacle dirigit per Roger Julià, amb guió d’Adrià Cuatrecases, la col·laboració de Minoria Absoluta i la producció d’Annexa.

REIVINDICAR L’ART DE FER RIURE
El teatre, una eina poderosa per fer riure, però també per reflexionar, denunciar, criticar i, fins i tot, per superar els tràngols de la vida. I també, és clar, per apropar cada vegada més gent al teatre. “Volem reivindicar i celebrar l’art de fer riure com una cosa útil i necessària per a la vida, i que a més és molt complicat d’aconseguir”, assegura Roger Julià, fundador de la companyia Rhum&Cia i director artístic de la gala. I es farà reivindicant la comèdia introduint el concepte humorístic a totes les disciplines: el teatre de text i de gest, el musical, la rapsòdia poètica, el circ i l’espectacle de pallassos, la dansa, l’òpera… “Fer riure no significa només entretenir; també significa donar vida, com vam experimentar a la pandèmia, i pot ser revolucionari. De fet, amb l’humor pot parlar amb llibertat de qualsevol cosa”, afegeix.

UN ANY MÉS, LA RETRANSMISSIÓ PER TV3
Des de fa uns anys ADETCA col·labora estretament amb TV3 en la retransmissió de la Gala. L’any passat, la XXIena Gala de “Catalunya Aixeca el teló” va ser un dels programes més vistos del dilluns 5 de setembre, amb 270.000 persones davant de la pantalla els 90 minuts que va durar.

Amb una quota de pantalla del 15,5 va liderar el prime time. Retransmissió de la gala a TV3 A LA CARTA.

Les entrades per a la Gala es poden comprar aquí.