Tornem al 100%!
Tornem al 100%!

Després de l’anunci del President de la Generalitat, Pere Aragonès, confirmant l’aixecament de les restriccions a les activitats culturals, ja s’ha publicat la tan esperada resolució que a partir d’avui ens permet tornar al 100% d’aforament.

Des de l’inici de la pandèmia el sector de les arts escèniques, i de la cultura en general, hem anat rebent amb preocupació la publicació de mesures que restringien la nostra activitat, i tot i l’afectació, sempre hem actuat amb responsabilitat i compromís en el context de pandèmia i posant en valor, en tot moment, la cultura com a bé essencial. Han estat 19 mesos difícils, de gestions, reunions i negociacions amb l’administració, de treball conjunt amb les associacions del sector cultural (sota el paraigües de la marca Cultura Segura).

Uns mesos en els quals al ritme de les dades de la pandèmia, ballaven també les mesures restrictives sobre la cultura i, en concret, sobre el teatre. Després d’uns primers mesos tancats, en els quals les xarxes van ser una mostra de la creativitat i energia del nostre sector, així com de la necessitat que la ciutadania tenia de teatre, música, llibres, art, etc., vam poder reobrir i retrobar-nos amb el públic però amb una restricció que feia trontollar la nostra activitat i supervivència, el 50% d’aforament, conjuntament amb els diversos confinaments municipals i comarcals posteriors. La bonança de les dades i la constant mostra i reivindicació que la cultura era i és segura, van alleugerir al juny d’aquest any la restricció al 70% fins avui, quan, definitivament, ja podem obrir les nostres portes al públic i oferir-los totes les butaques de la platea per gaudir del teatre.

En tot aquest temps ha estat fonamental la nostra unió; la predisposició de totes les associacions del sector de la cultura per poder compartir les negociacions i poder estructurar-nos de manera que fóssim el més eficients possibles, així com el suport de la conselleria de cultura, amb la Consellera al capdavant, traslladant les nostres reivindicacions i lluitant per fer-les realitat.

És moment d’agrair la feina feta a totes les persones del sector cultural privat i públic, a totes les administracions, als mitjans de comunicació, als responsables de prendre les decisions, i especialment, és el moment d’agrair la confiança del públic, que, tot i les restriccions, han continuat omplint les sales, demostrant, una vegada més, que el teatre, la cultura, són necessaris i vitals.

Ens retrobem amb el públic al 100%.

Per compartir amb el públic i tota la ciutadania la bona notícia, s’han elaborat uns materials:

Tot i la bona notícia, continuen algunes restriccions. Es pot consultar tota la informació aquí.