ADECTA present entre els premiats en la XXVII edició dels Premis butaca
ADECTA present entre els premiats en la XXVII edició dels Premis butaca

El passat 15 de novembre va tenir lloc la XXVII edició del premis Butaca al teatre Monumental de Mataró, una celebració a la tornada a la presencialitat i al 100% que va omplir el teatre de gom a gom.

Des d’ADETCA celebrem que molts dels espectacles premiats fossin produccions amb el segell d’alguns dels nostres socis.

  • Amb vuit guardons, “Canto jo i la muntanya balla”, la versió de la novel·la d’Irene Solà que La Perla 29 va dur a l’escenari de la Biblioteca de Catalunya, va ser la gran triomfadora.
  • Clara Segura, per “Filumena Marturano” (La Perla 29), i Joan Carreras, per “Història d’un senglar” (Temporada Alta – Bitò Produccions), van rebre els guardons de millor actriu i millor actor. El Butaca a millor musical va ser per a La filla del mar (Focus i Grec 2021 Festival de Barcelona), que també va recollir els premis a millor actriu i actor de musical per a Mariona Castillo i Toni Vinyals, respectivament. El màgic d’Oz de La Brutal va rebre els Butaca a millor espectacle familiar i a millor caracterització.
  • L’organització dels Premis Butaca va reconèixer amb un premi honorífic especial al Grup FOCUS, en reconeixement pels 35 anys d’entrega i esforç en l’escena teatral del país.

Imma Colomer, en un dels moments més emotius de la nit, va rebre el Butaca Honorífic Anna Lizaran en reconeixement a la seva trajectòria com actriu i directora i per la seva entrega i amor al teatre.

Van ser uns premis on no hi va faltar la reivindicació i la petició, als respresentants polítics presents a l’acte, d’una major dotació de recursos per al sector teatral i cultural en general.

A més a més, dos dels nostres socis, la Montse Puga i l’Oscar Rodríguez, al capdavant del SAT!, en la seva intervenció per lliurar el premi al millor espectacle de teatre familiar, van aprofitar per posar en valor la feina feta en el món de les produccions per a públic familiar, i la importància de ser presents en premis, no només en una categoria, sinó com a nominats també en totes les altres (dramatúrgia, muntatge, disseny de llums, etc.)

MOLTES FELICITATS A TOTES LES PERSONES PREMIADES!!

 

 

Enllaços d'interès