Catalunya aixeca el teló

19a. EDICIÓ: Temporada Teatral 2020-2021

 

Aquest any, abans de saber de la pandèmia COVID19 i la posterior crisi, vam optar per obrir, per primer cop, un concurs per trobar nou talent i la millor idea que vehiculés i desenvolupés una Gala Catalunya Aixeca el Teló molt diferent. Amb aquesta proposta, l’entitat  ha volgut buscar una major implicació del sector i demanar la participació de tots els professionals i associacions per trobar la gala més adequada per a l’inici de la temporada teatral a Catalunya.

La resposta, tot i les circumstàncies, ha estat un èxit i es valora molt positivament la qualitat de les idees rebudes: creatives, ambicioses i carregades de la il·lusió d’un sector sedent per retrobar-se totalment amb el públic.

Després d’una llarga deliberació per part del Jurat, la idea guanyadora és la presentada per les productores i els equips creatius d’El Terrat i El Mago Pop sota el lema “Un món ple de teatres plens”.

La gala serà presentada per una parella de mestres de cerimònies capaç de donar un missatge esperançador, amb sentit de l’humor i emoció: la Silvia Abril i l’Antonio Díaz (El Mago Pop) que donaran pas a la temporada teatral més esperada de la història recent. Ho faran des del Teatre Victòria, el dimarts 22 de setembre de 2020 a les 21h.

Què proposen El Mago Pop i El Terrat?

Donar la benvinguda a la temporada teatral més esperada de la història recent. Després de mesos de parada tècnica, el teatre torna, no reneix, no es reinventa, només torna, que és la paraula més bonica que ens podem dir a dia d’avui. Torno, tornes, tornem!

Plantegem una gala dirigida al públic, al PÚBLIC, una crida perquè siguin conscients de la qualitat i varietat dels espectacles què els oferim i la passió amb la què ho fem. Un gran públic al que no li podem dir que ho hem passat malament, perquè ells ho han passat igual. La nostra feina ara és que sàpiguen que els hi donem el millor que tenim: espectacles de qualitat, que els diverteixin i evadeixin, que els facin pensar i emocionar-se.

Ja tindrem oportunitat de reclamar drets, de fer autocrítica, d’emprenyar-nos amb qui toqui, però la gala ha de ser una gran festa. Un espectacle coral per treure pit i per animar al públic habitual i als despistats a comprar una entrada de teatre. Un espectacle amb molts moments visuals i un record per als que ens han deixat en aquests mesos de desconnexió.

Volem fer una gala que vegi el major número de persones possibles, però ho farem sense trair l’essència del que representa el teatre, amb profund respecte pel fet teatral que coneixem i cultivem, i amb total consciència de les dificultats per aixecar qualsevol producció, gran o petita.

El teatre és amor, és feina, és perseverança, és intel·ligència i així serà la nostra gala.

Després del cop dur que ha suposat, suposa i suposarà la crisi del COVID-19, i essent conscients que el sector teatral serà un dels més perjudicats, volem fer una gala que miri endavant, amb optimisme, il·lusió i que convidi a totes les espectadores i espectadors de Catalunya a omplir les platees de tots els seus teatres i sales.

Creiem que la gala és una oportunitat d’or, en prime time, de sensibilitzar l’espectador sense paternalismes de la importància de la cultura, del consum teatral i del suport a totes les professionals de les arts escèniques del nostre país.

Ara és el moment d’omplir els teatres i acostar-nos a un lema més semblant a “Un món ple de teatres plens”.

Entenem aquesta tornada, aquest retrobament, com una festa que volem que gaudeixi el major número de persones, per això la farem ben grossa amb una parella de mestres de cerimònies capaç d’aglutinar al gran públic, de donar un missatge esperançador, amb sentit de l’humor i emoció: la Silvia Abril i l’Antonio Díaz, (El Mago Pop).

En paraules de la direcció artística

“Ens fa molta il·lusió fer aquesta gala de Catalunya aixeca el teló. Perquè, després de l’experiència en televisió, els equips d’El Terrat i El Mago Pop tornem a unir forces  per treballar plegats. I ho fem de la manera que sabem fer les coses: amb molt d’humor, amb molta il·lusió i amb les ganes de fer d’aquesta una vetllada única i irrepetible. I per aconseguir-ho, tindrem dos presentadors de luxe, la Sílvia Abril i l’Antonio Díaz (El Mago Pop). Dos professionals molt coneguts pel públic, que connecten amb facilitat amb les particularitats del nostre dia a dia, i que són capaços de, si cal, fer moure masses cap al teatre. I és el que volem aconseguir: recuperar les ganes de venir al teatre, oblidar per una estona les dificultats quotidianes, i, en definitiva, passar una bona estona amb un planter de professionals de les arts escèniques de Catalunya que ens emocionaran i il·lusionaran.

Enric Cambray i Joan Grané, memebres de la direcció artística de la gala per part d’El Terrat i El Mago Pop

 “Em fa molta il·lusió presentar aquesta gala per primera vegada, i perquè serà un any molt especial. La cultura necessita més recolzament que mai”, diu la Sílvia Abril. “I espero que l’Antonio em faci desaparèixer en algun moment compromès… perquè gamberra ho seré”.

 Antonio Díaz diu “és un honor co-presentar la gala amb la Sílvia”. I afegeix: “Ha estat un any ple d’incerteses i que ens presentarà molts reptes als professionals de les arts escèniques”.

El Teatre Victòria serà l’epicentre d’una nit màgica on, com sempre, volem fer que res sigui impossible. I per això, comptem amb la complicitat de teatres d’arreu de Catalunya per a omplir cada racó del nostre país de cultura. De teatre de carrer, de teatre familiar, de circ, de dansa… i ho farem espectacular, perquè no sabem fer-ho d’una altra manera. Per a que la gala sigui, en si mateixa, un gran espectacle que deixi bocabadat a tothom, i amb ganes de veure més i més… a les nostres platees.

 

És moment de tornar a somniar!

OMPLIM ELS TEATRES!

Lloc de celebracio

Teatre Victòria

Data

22/09/2020

Documents

Encartat El Periódico Presentació Temporada

Presentació de la Temporada 2020/2021

Dossier Catalunya Aixeca el Teló 2020

Dossier 19ena edició Catalunya Aixeca el Teló 2020

Fitxa_Artística_CAT2020