Catalunya aixeca el teló

20a. EDICIÓ: Temporada Teatral 2021-2022

La Gala Catalunya Aixeca el Teló va donar el tret de sortida a l’inici de la temporada teatral a Catalunya el 6 de setembre amb un gran desig: “Tornem a emocionar-nos”

 

 

 

 

 

Un any més ADETCA (Associació d’Empreses Productores de Teatre), els Teatres Públics de Barcelona i l’Associació d’actors i actrius de Catalunya han celebrat l’inici de la temporada teatral amb una gala que enguany va tenir lloc al Gran Teatre del Liceu, i a part de ser una festa va ser també una reivindicació per recuperar el públic perdut les últimes dues temporades.

 

 

 

 

Dirigida per la dramaturga i directora Alicia Serrat, amb guió conjunt de Ferran González i ella mateixa, la gala va reunir diverses disciplines escèniques i l’humor i la música van ser un dels principals protagonistes. L’acte va retre un homenatge a la importància del treball en equip, a la necessitat de compartir les mirades entre diferents generacions. Per això la presentadora de la gala va ser una actriu jove, Gina Gonfaus, a punt de llicenciar-se en art dramàtic, i que ha estat seleccionada a través d’un càsting. A l’escenari, la jove presentadora va estar acompanyada en tot moment de Litus, músic o home orquestra que va ser l’encarregat d’anar posant banda sonora a la gala.

 

 

 

 

Catalunya Aixeca el Teló va ser també un espai de reflexió de temes com la vida dedicada al teatre i l’esforç per teixir una sòlida trajectòria, sobre la situació de vulnerabilitat de molts i moltes professionals, del valor de l’artista i la decisió de ser artista, de la contraposició entre trajectòries consolidades i artistes emergents, o de la rellevància del teatre com a activitat cultural essencial pel desenvolupament de la societat.

 

 

 

 

En el decurs de la gala es va lliurar també la Menció Honorífica Catalunya de Teatre a La Cubana per la seva trajectòria i per ser un referent en les arts escèniques catalanes des de fa 40+1 anys. Van rebre una gran obació per part del públic.

 

UN INICI DE TEMPORADA I UNA RETROBADA DEL SECTOR DE LES ARTS ESCÈNIQUES

A part d’espectacle i reivindicació, la Gala és sempre un bon moment per reunir representants guvernamentals i de les institucions que donen suport a l’activitat d’ADETCA (Generalitat de Catalunya i Ajuntament de Barcelona, INAEM, ICEC, ICUB, etc.) i retrobar-nos amb socis i sòcies d’ADETCA i membres de es institucions organitzadores: l’Aapdc i els Teatres Públics de Barcelona. A més a més és també una oportunitat de retrobar actors, actrius, directors i directores, i moltes persones del món de les arts escèniques i la cultura. Us en deixem una mostra en aquest recull de fotografies:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotografies realitzades per l’equip de David Ruano (Sergi Panizo i Lourdes Aguirre)
LA RETRANSMISSIÓ PER TV3, TAMBÉ UN ÈXIT

Des de fa uns anys ADETCA col·labora estretament amb TV3 en la retransmissió de la Gala. Enguany la Gala de “Catalunya Aixeca el teló” va ser un dels programes més vistos del dilluns 6 de setembre, amb una quota del 13,5%, 277.000 espectadors i líder de la franja, i amb una audiència acumulada de 706.000 espectadors.

Ens alegrem molt d’aquests resultats. Si algú vol tornar a veure la gala, es pot fer a través de TV3 a la carta.

Lloc de celebracio

Gran Teatre del Liceu

Data

06/09/2021