Dia Mundial del Teatre

Dia Mundial del Teatre

 

ADETCA juntament amb l’AADPC, Teatre Públics de Barcelona i, per primera vegada, Ciatre, i amb motiu del Dia Mundial del Teatre 2019 (DMT2019) que es celebra el dimecres 27 de març, han presentat el nou projecte artístic anomenat “La Rambla de les Arts”. Inspirat en el passeig de la fama de Hollywood, aquesta nova iniciativa s’instal·larà a la Rambla de Santa Mònica de Barcelona amb l’objectiu de reconèixer els artistes de les arts en viu (teatre, música, dansa i circ) que han destacat i deixat empremta a Catalunya.

Durant la presentació del nou projecte, que ha tingut lloc el 25.03.2019 al Centre d’Arts Santa Mònica, també s’han detallat els actes commemoratius i activitats del Dia Mundial del Teatre, i s’ha fet la tradicional lectura de manifestos a càrrec de Guillem Albà i Roser Batalla. En acabat, destacats noms de l’escena com el Premi d’Honor de la Crítica de Barcelona d’enguany, Ángel Pavlovsky, al costat de Joan Pera, Mario Gas, Montserrat Carulla, Núria Feliu, Sol Picó, Pepa Plana, Cesc Gelabert i Lloll Bertran entre d’altres han “destapat” en el lloc on es proposa instal·lar la “Rambla de les Arts” algunes de les estrelles amb els noms dels companys de professió reconeguts.

Un projecte en homenatge a la trajectòria artística

Amb “La Rambla de les Arts”, ADETCA i tota la professió vol fer un reconeixement a la trajectòria dels artistes catalans més emblemàtics dels darrers anys i que ja no estan amb nosaltres. Alguns dels noms destacats que podrien formar part d’aquest projecte, i amb els quals els promotors pensen, són actors i actrius com Anna Lizaran, Carles Canut, Fabià Puigserver, Mari Santpere, Maria Matilde Almendros, Mario Cabré, Mercè Bruquetes, Monty, Paco Moran o Rosa Novell, cantants com Montserrat Caballé o Victòria dels Àngels, humoristes com Eugenio, Joan Capri o Pepe Rubianes i artistes polifacètics com Carles Santos, entre molts altres.

L’artista estatunidenc Philip Stanton ha estat l’encarregat de materialitzar la instal·lació (des del procés de creació de la marca, el disseny de la imatge i la construcció i instal·lació de les plaques commemoratives).

Activitats del Dia Mundial del Teatre

Diversos teatres de Barcelona participen durant el dimecres 27 de març en les visites guiades als teatres que s’han organitzat per celebrar el Dia Mundial del Teatre. Entre els participants trobem La Puntual, la Biblioteca de Catalunya, la Sala Barts, el Teatre Nacional de Catalunya, el Teatre Lliure, La Villarroel, el Teatre Condal, el Teatre Poliorama, el Teatre Romea, el Teatre Tantarantana i el Teatre Victòria.

A més, es fan lectures dramatitzades dels minirelats de la secció “Autoria” de la revista Entreacte dels autors Lluïsa Cunillé, Victoria Szpunberg i Josep Maria Miró, dirigits i interpretats per membres de l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC) i per Artistas Intérpretes Sociedad de Gestión (AISGE), a les 11 h, les 12 h i les 13 h i també a la tarda, a les 18 h, 19 h i 20 h, a l’Espai de presentacions de FNAC-El Triangle.

Gala dels XXI Premis de la Crítica d’Arts Escèniques

Els Premis de la Crítica d’Arts Escèniques, organitzats per Recomana, també tenen lloc el 25.03.2020 al Teatre Poliorama amb l’entrega dels 31 guardons en les diferents categories. En aquesta edició se n’han incorporat dos de nous: el de l’actriu i l’actor de musical.

En aquesta gala, Àngel Pavlovsky rebrà el Premi d’Honor a la Crítica de Barcelona i es donaran a conèixer els guanyadors de cada categoria. Dues produccions del Teatre Nacional de Catalunya, La importància de ser Frank i Els Jocs Florals de Canprosa, són les que han obtingut més nominacions, essent finalistes en sis categories. Les segueixen, amb cinc nominacions, una tercera producció del TNC, Temps salvatge, i Una gossa en un descampat, de la Sala Beckett i el Grec 2018; i amb quatre, Sopa de pollastre amb ordi, de La Perla 29, i La jaula de las locas, de Nostromo Live.

Documents

DOSSIER LA RAMBLA DE LES ARTS

Dossier presentació projecte LA RAMBLA DE LES ARTS 2019

Manifest Internacional Dia Mundial del Teatre 2019 CAST

Galeria d'imatges