Èxit en la primera convocatòria conjunta de textos i projectes dels Teatres de Proximitat
Èxit en la primera convocatòria conjunta de textos i projectes dels Teatres de Proximitat

 

Els onze Teatres de Proximitat que col·laboren sota el segell “On el teatre batega” el Teatre Akadèmia, l’Antic Teatre, la Sala Atrium, el Teatre Eòlia, El Maldà, La Badabadoc, la Sala Fènix, la Sala Flyhard, La Gleva, el Tantarantana i la Sala Versus Glòries, donen per finalitzada la primera convocatòria de textos i projectes. Una iniciativa, anunciada el passat mes de gener amb el suport d’ADETCA, per potenciar la creació de totes les disciplines teatrals i afavorir la promoció i divulgació de les arts escèniques contemporànies.

Entre les 456 propostes rebudes, s’han seleccionat un total de 21 propostes, 15 més de les anunciades en la convocatòria inicial. S’hi han presentat projectes de diferents disciplines (text, dansa, música, gest, arts visuals, entre d’altres) de companyies i dramaturgues provinents de Catalunya, la Comunitat Valenciana, les Illes Balears, el País Basc, Madrid, Itàlia i Argentina.

Com es va anunciar, les propostes han estat seleccionades per una comissió de lectura formada per representants dels diferents teatres que hi participen. La selecció ha estat difícil, donat el gran nombre de propostes rebudes i l’alt nivell d’aquestes.

Impulsant aquesta convocatòria les sales de Proximitat volen potenciar la creació contemporània, arribar a més creadors i donar més transparència i igualtat d’oportunitats per accedir a les seves programacions.