La Presidència espanyola de la UE aposta per impulsar la consideració de la Cultura com a Bé Públic Essencial i Bé Públic Mundial
La Presidència espanyola de la UE aposta per impulsar la consideració de la Cultura com a Bé Públic Essencial i Bé Públic Mundial

El ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta, ha presentat aquest dimarts 7 de setembre el programa de la Presidència Espanyola del Consell de la Unió Europea en matèria de cultura i esport davant de la Comissió d’Educació, Joventut, Cultura i Esport del Parlament Europeu.

Durant la seva compareixença, Iceta ha destacat que una de les prioritats de la Presidència Espanyola és impulsar la consideració de la Cultura com a Bé Públic Essencial, Bé Públic Mundial, “aglutinar tots els països membres al voltant d’un discurs i una estratègia perquè la cultura sigui una veritable política d´Estat”.

En aquest context, la Presidència Espanyola ha organitzat un debat polític sobre la ‘Cultura com a Bé Públic Essencial, Bé Públic Mundial’ a la reunió informal de ministre de Cultura que se celebrarà a Càceres els dies 25 i 26 de setembre de 2023. trobada es pretén aprovar l’anomenada Declaració de Càceres, “un compromís amb la Cultura que esperem facin seus tots els Estat Membres”, ha explicat Miquel Iceta davant dels europarlamentaris.

Miquel Iceta ha anunciat també que durant el Consell de Ministres de Cultura de la UE previst per als dies 23 i 24 de novembre a Brussel·les s’impulsarà un debat polític al voltant de l’estatut dels artistes i els professionals de la Cultura. El ministre ha recordat que el Pla de Treball de la UE en matèria de Cultura per al període 2023-2026 inclou com a acció prioritària la creació de l’Estatut de l’Artista que fixi un marc per a les condicions de treball i normes mínimes comunes a tots els països de la UE.

Més informació aquí.