El projecte PRO BCN reuneix entitats i alcaldable a la Llotja de Mar en la presentació dels reptes de present i futur de Barcelona
El projecte PRO BCN reuneix entitats i alcaldable a la Llotja de Mar en la presentació dels reptes de present i futur de Barcelona

Aquest divendres 3 de març a les 12 hores va tenir lloc la presentació del Projecte PRO BCN 2023, elaborat per prop de 100 entitats socials i econòmiques representatives de Barcelona.

El Projecte ha estat coordinat per l’Institut Cerdà, Rethink BCN, Tech Barcelona, Barcelona Oberta, Turisme de Barcelona, Associació d’Empreses del Teatre de Catalunya (ADETCA) i Casal dels Infants. La secretaria Executiva ha estat a càrrec de la Fundació Barcelona Promoció. La Cambra de Comerç de Barcelona serà l’amfitriona de l’acte.

L’objectiu del Projecte és reflectir les principals opinions de la societat civil sobre el present i el futur de Barcelona mitjançant un document estructurat en sis àrees temàtiques:

1. Ciutat metròpoli, infraestructures, mobilitat i serveis
2. Ciutat emprenedora, del coneixement i del talent
3. Ciutat del comerç
4. ciutat del turisme, coordinat per Barcelona Oberta i Turisme de Barcelona.
5. Ciutat de la cultura
6. Ciutat inclusiva i solidària

La presidenta d’ADETCA, Isabel Vidal, ha presentant l’eix temàtic de “Ciutat de la Cultura” destacant la importància d’un model cultural de lideratge amb Barcelona com a capital cultural del sud d’Europa; una cultura participativa, singular, genuïna, estable i diversa; amb visibilitat i presència al carrer, a la societat, als mitjans de comunicació, a l’escola i a l’educació; una política d’increment del públic cultural i l’increment del finançament públic i privat, juntament amb una nova cultura de la col·laboració públicoprivada.

Hi van assistir alguns caps de llista i representants de les candidatures a les eleccions municipals de Barcelona i alts càrrecs de d’entitats i institucions representatives de la ciutat de Barcelona.

Es pot consultar el document complet aquí.