Ajuts a Projectes de Cooperació Europea 2021
Ajuts a Projectes de Cooperació Europea 2021

 

 

S’ha obert la convocatòria d’Ajudes a Projectes de Cooperació Europea del nou PROGRAMA EUROPA CREATIVA 2021-2027, que dóna suport a projectes culturals transnacionals de dimensió europea sense ànim de lucre en l’àmbit dels sectors cultural i creatiu (arts visuals, arts escèniques, arquitectura, disseny, moda, música, literatura, patrimoni, etc.)

OBJECTIUS

Objectiu 1- Reforçar la creació i circulació transnacionals d’obres i artistes europeus.
Objectiu 2 – Millorar la capacitat d’aquests sectors per promoure el talent, innovar, prosperar i generar treball i creixement.

CATEGORIES

Existeixen tres categories:

  • Categoria 1 – Projectes de petita escala, amb un mínim de 3 països implicats, una subvenció màxima de 200.000 € i un percentatge màxim de cofinançament del 80%
  • Categoria 2 – Projectes de mitjana escala (nova categoria), amb un mínim de 5 països participants implicats, una subvenció màxima d’1 milió d’euros i un percentatge màxim de cofinançament del 70%.
  • Categoria 3 – Projecte de gran escala, amb un mínim de 10 països impolicats, una subvenció màxima de 2 milions d’euros, i un percentatge màxim de cofinançament del 60%.

DURADA

Els projectes poden tenir una durada de fins a 48 mesos.

QUI HI POT PARTICIPAR?

Totes les organitzacions públiques o privades, amb o sense ànim de lucre que compleixin els següents requisits:

  • Un mínim de 2 anys d’existència per a les organitzacions que lideren la proposta (sota el mateix nom i el mateix estatus legal).
  • Personalitat jurídica pròpia. Legalment establertes en un dels paÏsos participants.
  • Països participants: Estat Membre de la UE, i altres que hagin firmat un acord de participació (En aquest moments de forma provisional, a excepció de Regne Unit, es mantenen els països participants en el període 2014-2020)

PROCÉS DE SOL·LICITUD

Tot el procés de sol·licitud es realitza online a través del Funding and Tenders Portal.
En aquest portal figura la convocatòria y toda la documentació i instruccions relacionades:

Les bases de la convocatòria de Projectes de Cooperació Europea és la mateixa per a les tres categories de projectes (petita, mitjana i gran escala). No obstant això, cada categoria compta amb el seu propi enllaç per iniciar el procés de sol·licitud al Funding and Tenders Portal.

 

Enllaços d'interès