Reunió entre el ministre de cultura i el sector per la reactivació de l’Estatut de l’Artista
Reunió entre el ministre de cultura i el sector per la reactivació de l’Estatut de l’Artista

El ministre de Cultura, Ernest Urtasun, ha encapçalat una reunió crucial amb representants del sector cultural, amb l’objectiu de reactivar el desenvolupament de l’Estatut de l’Artista a la nova legislatura. Com a representants de FAETEDA van assistir a aquesta reunió Jesús Cimarro, president, i Isabel Vidal, vicepresidenta primera.

La seu del Ministeri de Cultura va acollir ahir, 16 de gener, una reunió encapçalada pel Ministre de Cultura, Ernest Urtasun, acompanyat pel Secretari d’Estat de Cultura, Jordi Martí, amb més de 60 associacions, entitats i plataformes representatitves de diversos àmbits culturals, entre les quals ADETCA i FAETEDA, representades per Isabel Vidal i Jesus Cimarro.

A la trobada centrada en la reactivació del desenvolupament de l’Estatut de l’Artista durant la nova legislatura, es va anunciar la imminent reactivació de la Comissió Interministerial, així com dels grups de treball temàtics que abordaran qüestions fiscals, laborals, socials i educatives. Entre els temes discutits recentment hi ha el reconeixement de legitimitat processal per a associacions de professionals autònoms de la cultura i l’aprovació de la Llei d’Ensenyaments Artístics.

Entre els assumptes pendents, es destaquen la revisió del tractament fiscal de rendes irregulars, la culminació de la reforma del Reial decret 1435/85 que regula la relació laboral dels artistes, i la millora de les condicions de representativitat sindical al sector. A més, es planifiquen reformes al sistema de cotitzacions i de protecció social per als autònoms culturals, la creació de noves titulacions per a tècnics en espectacles en viu, i la revisió del catàleg de qualificacions professionals.

Enllaços d'interès