Preestrena del documental TEIXIT, homenatge als Premis Nacionals de Cultura 2023
Preestrena del documental TEIXIT, homenatge als Premis Nacionals de Cultura 2023

La Filmoteca de Catalunya ha estat un any mes l’espai que ha acollit aquest dilluns 29 de gener la preestrena del documental Teixit que ret homenatge als Premis Nacionals de Cultura 2023 organitzats pel CoNCA.

TEIXIT és una aproximació a les personalitats i obra dels cinc Premis Nacionals de Cultura 2023.

El documental retrata Alba Sarraute, artista de circ contemporani; Joan Manuel Serrat, cantautor; Dolors Udina, traductora i Joan-Pere Viladecans, pintor. I s’endinsa en Eufònic, el Festival de les arts sonores, visuals i digital performatives de les Terres de l’Ebre, a través de les paraules del seu creador i director, Vicent Fibla. Es pot consultar informació detallada dels premiats i premiades aquí.

De la mà de la periodista cultural Anna Guitart, el documental TEIXIT apropa l’obra i el pensament de les persones guardonades i al Festival Eufònic, que, en les seves propostes de tendències avançades, combina innovació i tradició.

Després de la projecció, ha tingut lloc un col·loqui amb els cinc guardonats, conduït per l’Anna Guitart.

Teixit formarà part de les produccions audiovisuals divulgatives dels Premis Nacionals de Cultura que s’afegeix als documentals Baula (2022), Solstici (2021) i Resiliència (2020) que es poden consultar al web del CoNCA.