Convocatòria Beques Premis Barcelona 2020
Convocatòria Beques Premis Barcelona 2020

 

L’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), convoca aquest any, amb caràcter d’excepcionalitat, les beques “Premis Barcelona 2020”, destinades a fer possible projectes de creació cultural, de recerca i d’innovació en els àmbits de la cultura, la ciència i l’educació. L’ICUB ha decidit transformar els Premis Ciutat de Barcelona en la seva edició de 2020, per tal de reactivar un sector castigat fortament per la crisi sanitària i en lluita constant contra la precarietat, i de manera excepcional, els premis Ciutat de Barcelona es reconverteixen en el programa de beques Premis Barcelona 2020.

Es convoquen un total de 225 beques dels Premis Barcelona 2020, dotades en conjunt amb 1.6 milions d’euros per a projectes de creació cultural, de recerca o d’innovació en els àmbits de la cultura, la ciència o l’educació. Les beques, de 6.000 o de 10.000 euros cadascuna segons la modalitat, estaran repartides en tres àmbits, quatre línies i quinze modalitats.

Així, en l’àmbit cultural, hi haurà una línia dedicada a oferir suport a la creació artística, en la qual s’ofereixen 155 beques, cadascuna de 6.000 €, que s’hauran de fer servir per a conceptualitzar, gestar i desenvolupar de manera prèvia a la producció projectes de creació artística dels camps de les arts escènica, les arts visuals, la música, l’audiovisual, la cultura popular, la creació literària i la traducció o bé projectes de caràcter híbrid. Han de ser iniciatives innovadores i de nova creació, i es valorarà la seva capacitat per establir diàlegs entre disciplines diverses.

Una segona línia dins de l’àmbit cultural oferirà 14 beques de 10.000 euros cadascuna per a projectes d’innovació i recerca en espais patrimonials i en acció cultural comunitària, sigui per a muntar activitats educatives en espais patrimonials, per dinamitzar el públic jove (de 14 a 30 anys) que visita els museus o per innovar en projectes culturals comunitaris.

Termini de presentació de projectes: del 30 de desembre de 2020 al 17 de febrer de 2021

 

Enllaços d'interès