Convocatòria d’ajuts sobre l’import equivalent a la quota líquida de l’Impost sobre Béns Immobles corresponent a establiments culturals, 2020.
Convocatòria d’ajuts sobre l’import equivalent a la quota líquida de l’Impost sobre Béns Immobles corresponent a establiments culturals, 2020.

Des de l’ICUB ens informen que s’ha publicat aquest dimecres, 8 de juliol, la convocatòria d’ajuts sobre l’import equivalent a la quota líquida de l’Impost sobre Béns Immobles corresponent a establiments culturals dedicats a l’exhibició o comerç cultural de caràcter privat, 2020.

La finalitat d’aquests ajuts és donar suport a les activitats de difusió cultural de la ciutat de Barcelona, compensant parcialment la càrrega tributària mitjançant la reducció de les despeses d’estructura dels establiments culturals.

La dotació total de la convocatòria serà de 350.000 euros, dels quals 150.000 euros són un import addicional afegit en el marc del pla de xoc de suport al teixit cultural, impulsat per l’Ajuntament arran de la crisi sanitària.

MODALITATS D’AJUT
La convocatòria s’estructura en tres modalitats:

A. MODALITAT A – ARTS EN VIU: Espais estables d’exhibició d’arts escèniques com teatre, dansa, circ, i altres disciplines de les arts en viu, així com sales de música en viu o espais independents.
A.1. Sales de teatre, dansa, circ i altres disciplines de les arts en viu.
A.2. Sales de música en viu.
A.3. Espais independents de creació i exhibició artística i cultural, entesos com espais independents i multidisciplinaris que donen suport a la producció, la investigació i l’exhibició artística i cultural, i que ofereixen una programació periòdica d’activitats.

Qui hi pot optar?
La convocatòria s’adreça a persones físiques o jurídiques que gestionin establiments d’exhibició o comerç cultural i sales de cinema, incloent tant els subjectes que tenen el local en règim de propietat com en règim de lloguer i que suporten la quota líquida de l’IBI.

En queden excloses les entitats públiques o les privades que desenvolupen la seva activitat en un equipament públic en règim de cessió, concessió o lloguer públic.

Procediment de sol·licitud
El termini de tramitació estarà obert entre el dijous, 9 de juliol, i el dimecres, 29 de juliol de 2020, ambdós inclosos, amb obligació de presentar la sol·licitud telemàticament a l’ Oficina Virtual de Tràmits.

Les persones físiques també ho podran fer presencialment als Registres de l’Ajuntament de Barcelona, demanant cita prèvia al telèfon 010, a través del mòbil o al web de l’Ajuntament.

Les bases completes de la convocatòria es poden consultar aquí i, a continuació, es poden descarregar aquests documents:

– Resum de documentació.
– Instància de sol·licitud.

L’equip de subvencions actualment està teletreballant. Si us plau, per qualsevol dubte relacionat amb la convocatòria extraordinària, es pot contactar per correu electrònic a l’adreça subvencions_icub@bcn.cat.